Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Dawid, papryka to jeden z największych dóbr Węgier, oprócz arbuzów, melonów oraz oczywiście winogron...ale o tym późniejPierwsza fotka dzisiejsza to jedne ze straganów gdzie królują właśnie arbuzy.
Igora, dobra papryczka nie jest zła
Eger jest naprawdę piękny, ech mógłbym tam wrócić choćby dzisiaj
Pobawię się jeszcze WB, ale światło na tej hali było raczej bardzo różne
Dziękuję za Wasze opinie i komentarze
Dzisiaj nadal Eger, spacerowaliśmy po nim dosyć długo wiec pod zamkiem postanowiliśmy coś zjeść, ostatnia fotka to widok z tarasu knajpki. Nie mieli akurat zupy gulaszowej, ale zamówiłem lokalny przysmak: gulasz z cielęciny podawany z kluskami, śmietaną i skwarkami
Dziwna kombinacja, ale nawet dobra
Do tego lampka wina, ech...co tu dużo mówić, niebo.
Następnie zamek z którego można zobaczyć wspaniałą panoramę miasta. Ale to już w następnym odcinku![]()
Z ostatniej wrzutki podoba mi się tylko 3-ka. 2 za ciemne, 4 zabałaganione (pomnik nie odcina się od tła), 5 nie podoba mi się ciemny szyld w środku kadru.
Ale arbuza z 1-ki bym zjadł![]()
Skalibrowałem ponownie monitorChyba jednak rzeczywiście za ciemna była ostatnia wrzutka
Dzisiaj kamienny zamek w Egerze - twierdza wzniesiony został w XIII wieku za rozkazem króla Béli IV.
Roztacza się z niego piękny widok na miasto i jego najważniejsze zabytki, minaret który jest wysuniętym najbardziej na zachód zabytkiem tureckim, bazylikę z 17 wieku oraz barokowy kościół minarytów.
No i obiecane dopracowane papryczki raz jeszcze
Ostatnia fotka troszkę inaczej wykadrowana.
A dzisiaj następne fotki z zamku, oraz dwie z ulic Egeru.
Będę wdzięczny za opinie![]()
hej
no fajnie powspominać...6 fota (chyba 3 wrzutki z twierdzy) ze schodami przypadła mi ze względu na dobrą perspektywę. Arbuzy - bo jedzenie to zrozumiałe, że się podoba, a tym razem jest więcej w kadrze (tzn. różnorodne owoce i zrobiło się od razu ciekawej ze względu na to że nie jest ciasno i więcej przestrzeni czego nie było przy papryczkach). Pozostałe foty traktuje jako wycieczkowe pstryki bardziej lub mniej przypadkowe...znam wszystkie miejsca, które pokazujesz...Wychodziłeś na minaret?...-stamtąd też są ekstra widoki, a samo wyjście...-pamiętam że była niezła zadyszka
![]()
BW kadry całkiem MZ OK ale kontrastu troche by nie zaszkodziło
4, drzwi- podoba się
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Bardzo dziękuję za wizytę![]()
@Tomashh - chciałem właśnie uniknąć wakacyjnych kadrów z turystami w tle
@ Igorra - kontrast podciągnięty ale jak jeszcze bardziej podciągam to się za ciemno robi
Dzisiaj kolejne zdjęcia, to nadal Eger...ale tym razem dolina pięknej Pani, czyli raj dla miłośników wina. Wykute w skale piwniczki tworzą coś w rodzaju podkowy dookoła pięknego parku. A w każdej piwniczce...do wyboru do koloru co tylko zapragniecie![]()
Ostatnio edytowane przez acidmk ; 21.08.10 o 10:56