W Canonach ponoć jakimś softem można to spr ale chyba się to różni od odczytów w serwisie. Wiedza ma bazuje na info z aukcji Allegro - ale jakoś nigdy w to nie wnikałem.
Jak szukałem kiedyś 5dmarkI, to odczyt był możliwy jedynie w serwisie na Żytniej w Wawie. Nie wiem jak z amatorskimi puszkami.
Jak inni
W zadnej lutrzance nie będziesz miec opóźnienia od naciśnięcia spustu do zrobienia zdjęcia.
znajdź to co się łapie w cenie - przedmówcy podali wcześniej
i wybierz to co najbardziej Ci się podoba
Czy wybierzesz sony Nikona Canona Pentaxa czy Olympusa z tej samej półki cenowej - bedziesz zadowolony.
Za jakiś czas jak wsiąkniesz w fotografie" zaczniesz czuć czego potrzebujesz![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Offtopowo:
W porównaniu między kompaktem a lustrzanką to na pewno, ale między różnymi lustrzankami są często naprawdę duże różnice - np Fuji S5 a D700, albo D700 a D3 (chociaż tu może za sprawą innego aku, osobiście mam wrażenie, że aparat inaczej się zachowuje na en-el4).
Nie-offtopowo:
Kup cokolwiek, wszystko będzie super w porównaniu do kompakta.
A co myślicie mam na oku te 4.. który z nich byłby najlepszyy.???
-Fuji FinePix S2500HD,
-Fuji FinePix S2000 hd,
-Fuji FinePix S1800.
-Kodak EasyShare Z981 IS.
Spotkaliście sie z którymś z tych aparatów.? jakie wasze odczucia, wrażenia.?
Nie polecam takich wynalazków, to są aparaty dla niedzielnych pstrykaczy albo rodzinki która jedzie na wakacje.
Zgubcio. Kup lustrzankę. Nawet taką, która ma 5 lat. Ale lustrzankę. Te kompakty nie są dużo lepsze niż aparat który posiadasz. Za 1000zł to chyba coś używanego. Możesz choćby i kupić jakiegoś półrocznego Olka/Nikona/Canona/Pentaxa/Sony. Ale nie kompakt.