"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Postępy121 mi się tylko b.nie podoba
Pająk fajny tylko jakoś mało ciekawie skadrowany.Mrówki fajne
Mam taką wizję jakby ta roślinka szła idealnie po przekątnej kadru i na niej jedna mrówka
![]()
Pajak ma jeszcze kilka zdjec w innych ukladach. Wrzucilem to zdjecie bo tylko na nim tak ladnie od przodu zapozowal.
Napisz mi czemu Ci sie 121 nie podoba? Bo, ze sie nie podoba to mi nic nie daje.
Czarne tlo? Moze za zolta jest (w pylku upaprana byla cala i tak wyszlo)?
Co do mrowek, to na poczatku tez mialem taka wizje, ale postanowilem jednak nie ciac tej drugiej mrowki i dalem caly, oryginalny kadr, ale pomysle nad przycieciem
Dzieki za komenty
T.
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Nie podoba się bo taka jakby wyjarana trochęNie chodziło mi o przycinanie tego zdjęcia tylko o nowe
![]()
121 i 122 sa ładneco do pająka to uwagi Dawida sa trafne
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Wyjarana - fakt moze to przez kontrast z ciemnym tlem? Bo przepalen tam nie ma - wierz miEksperymentowalem z manualnymi ustawieniami lampy. Dalem 1/250 sek wlasnie zeby tlo ciemne wychodzilo. Pszczola sie pieknie doswietlila, i wyszla ostro. I to chyba daje taki efekt, ze kluje w oczy.
Nowe? Z mrowkami? Z jedna? Ty probowales kiedys zrobic fote mrowkom latajacym jak glupie tam i z powrotem po lodydze z mszycami?
Jeszcze w takim upale?Takim hardkorem nie jestem :P
T.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No wiem wiem. Postaram sie wrzucic pajata w innych ujeciach. To tez widzialbym inaczej, ale akurat w tym on nad glowa juz nie mial wiecej, a samo zdjecie w ogole bylo w ulozeniu poziomym zrobione. Jak to czlowiek musi sie wyginac, zeby do obiekty dotrzec.
T.
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 18.07.10 o 12:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
122 fajna.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Wszystkie Twoje fotki owadów są fajne.
Jednak moim zdaniem najlepsze jest 122 "Na farmie".
Sam mam w ogródku parę takich "farm" jednak nie udało mi się uchwycić takiego momentu z odpowiednią GO.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Witam i zapraszam na kolejna serie zdjec!
125. Poprawka pszczolki z nr 121. Mysle, ze mocno lepsza. Na poczatku myslalem, ze jest to pszczola miodna, ale teraz po przekopaniu masy literatury, juz wiem, ze sie mylilemJakkolwiek dalej nie wiem co to za gatunek. Moze ma ktos jakies propozycje?
126. Pluskwiak, ale znow nie jestem w stanie okreslic dokladnie co to? Kolejna prosba o pomoc.
127. Osnówik pospolity (Linyphia triangularis)
128. Osnówik pospolity (Linyphia triangularis) podczas posilku, ktory starczy mu chyba na dlugo
PZDR
Thomasso