Sesja PRL-owa- super pomysł, fajne kolorki![]()
Sesja PRL-owa- super pomysł, fajne kolorki![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Faktycznie fajoska sesyja. Umknęła mej uwadze. Plus za dopracowanie szczegółów.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
fajna sesyjka tylko 3 fota nie pasuje pod kątem do 2 pierwszych
A tu male zestawienie - jedno ze zdjęć z powyższej sesji - "przed i po":
http://beforeandafter.pl/5766319/
T.
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ciekawe zdjęcia. Podoba mi się zastosowanie tła, ustawienie postaci, nawet ciasny kadr ale trochę mniej oświetlenie twarzy a właściwie obróbka - dało to efekt ostrego światła.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
379 - bardzo fajnie wyszło, najlepsze w serii ale i pozostałe niczego sobie. Gratuluję
Takie ostre światło właśnie chciałem osiągnąć ze względu na chcarakter zespołu, choć za mało czasu miałem na testowe ustawianie świateł i próby. Ogólnie znów był chaos podczas zdjęć.
Za małe studio, za dużo ludzi. Są jesczze foty gdzie zespół jest w full składzie i to jest 5 osób.. nie szło tego sensownie ogarnąć, sensownie czyli tak jak chciałem nieco szerszym kątem. Z góry, z dołu i z boków widać już studio.
Towarzyszący wulf coś tam dzielnie walczył na ogniskowej 50mm (na FF) i nawet jakoś mieścił tych ludzi, ale ja mając inny zamysł troche co do kadru nie dawałem rady. Dopiero przy pojedynczych osobach jakoś to wyszło choć i tak jak widać wymagało to później dość intensywnej obróbki.
T.
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 15.10.12 o 13:52
Ja napisałem tylko o moich własnych odczuciach - czasem może się to przydac czasem nie. Zdjęcia mi się podobaja i widze, że taka obróbka była zamierzona.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)