[QUOTE=chimol;637347]
Hmmm, może tam taka moda, żeby gile mieć pod nosemSpecjalnie dla Ciebie forumowa koleżanko, dzisiaj dzieci bez gilów.
Super! I nawet na zbiorówce nic im z nosów nie wisiTa zbioróweczka to fajne cacko tak swoją drogą.
[QUOTE=chimol;637347]
Hmmm, może tam taka moda, żeby gile mieć pod nosemSpecjalnie dla Ciebie forumowa koleżanko, dzisiaj dzieci bez gilów.
Super! I nawet na zbiorówce nic im z nosów nie wisiTa zbioróweczka to fajne cacko tak swoją drogą.
Dzisiaj trzy fotki sprzed afgańskiego szpitala. Ciężko mi było w nim wytrzymać. Czułem jak zarazki wchodzą mi hurtem pod ubrania. Odór był nie do zniesienia. Suma ludzkiego potu, stęchlizny i wilgoci. Do tego szpitalny zapach. Nie robiłem zdjęć wewnątrz bo jakoś nie mogłem. Wrzucam kilka z zewnątrz.
Pan na pierwszym planie to lekarz. Jak widać nieźle się prezentuje, ale osobiście pod skalpel bym mu się nie położył.
82.
W czasie wydawania koców były również słodycze, ale te dwie dziewczynki odpuściły.
83.
Czekając w kolejce do lekarza.
84.
Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa.
Jak zwykle bardzo fajnie ogląda się Twoje zdjęcia. Nie tylko ze względu na wartość techniczną ale także a może przede wszystkim na pokazane w nich emocje. Zawsze największe wrażenie robią na mnie oczy tych ludzi, jak choćby dziewczyny na ostatnim zdjęciu.
Nigdy nie "przechodziłam" obojętnie przez Twój wątek. Tak jak quentin35 napisał - emocję, emocję i jeszcze raz emocję. Czasami tak mocne, że łzy mi się nieraz cisnęły
Fotka 83 jak dla mnie bardzo kontrastowa. Mała osamotniona dziewczynka wśród dorosłych mężczyzn.
Na 84 widać małe, bawiące się dzieci na tle czołgu. Straszne to i wstrząsjące...
Za to na 85 pierwsze co się rzuca to oczy dziwczynki, ślicznej mędzy innymi. Widać jednocześnie lekki strach ale wtulona w dziadka? poczucie bezpieczeństwa. To mój faworyt![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Widac jak wojna odcisnela swoje pietno na ludziach...zdjecia oddaja to wyraznie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Tak jak napisała Lolita, ujęcia pełne emocji, emocji, naprawdę mocne kadry, mocne kontrasty społecznościowe...kawał dobrej roboty, te zdjęcia...
Ost. moim faworytem...żal, cierpienie, to wszystko ukazane w tym jednym zdjęciu, w oczach postaci, w mimice twarzy.
Pozdrawiam : )
chimol jak zwykle kawal dobrej roboty. Moze i Ty zostaniesz drugim Stevem McCurrym?Kto wie? W kazdym razie jestes na dobrej drodze...
Faktem jest za to, ze ci ludzie maja cos w twarzach, oczach, co dla nas jest czyms przedziwnym...
Thomasso
Jakby kto nie wiedzial, ktoz to ow McCurry to ten link przypomni
http://planeteyetraveler.com/wp-cont...fghan-Girl.jpg
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Jak zobaczylem ostatnie zdjecie, to to samo mi przyszlo na mysl (twarz afganskiej dziewczynki McCurry'iego), te oczy... ahhh... cos pieknego, jednoczesnie strach wypisany na twarzy. Sadze ze nawet sam McCurry nie pogardzilby takimi ujeciami...
Lubie z toba podrozowac w nieznane..
Na ostatnim twarz dziewczynki az sie prosi o zblizenie, ale wiem, ze nie zawsze mozna.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Kiedyś będąc jeszcze na misji, rozmawiałem z Marylką z tego forum o poszukiwaniu twarzy takiej jak uwiecznił McCurry. Niestety nie udało mi się trafić na odpowiednią osobę, a może na chwilę. Umiejętności też trzeba mieć, żeby wykorzystać posiadany sprzęt.
I tak jestem zadowolony z tego co osiagnałem. Dziekuje za tak liczne odwiedziny i komentarze.
Dzisiaj kilka portretów do skomentowania. Oczywiście dalej tylko Afganistan.
85.
86.
87.
88.
Dziękuję jeszcze raz za odwiedziny i pozdrawiam.