D200 + 18-70 za 2000 zł?
D200 + 18-70 za 2000 zł?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Co do d200 + 18-70 to ok bo to 2100/2200 ale tele potrzebne... cos w zastepstwo 40-150.
e620 trochu drogi, wolalbym w szklo zainwestowac. 14-54 byloby idealne do portretow i imprez (u cioci na imieninach gdzie swiatla jest jak na lekarstwo) i teatru. 40-150 w zupelnosci mi starcza do zuzla. samo body potrzebne pytanie czym sie rozni e520 od e620 ze jest taka roznica cen, nie mowie tu o mpx ale ogolnie... Kolorki? Szybkosc? Ergonomia?
Odrazu zaznaczam... Mam dosc malutkich aparacikow ktore jak trzymam to sie zastanawiam kiedy mi wypadnie. Fajny bylby e1 ale szybkosc podobno gorsza jak w e400 a na e3 mnie nie stac ;/
e620 ma inna (czy lepszą, czy gorszą to już musisz sam sobie wymacać) ergonomię niż e-5x0 i lepszy AF.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
18-70 to żadne cudo, zwłaszcza pod względem mechaniki. Miałem ZD 14-54mm II, teraz mam wspomnianego Nikkora i takie są moje odczucia.
Długo wahałem się czy E-400 nie wymienić na E-620 ale w końcu stwierdziłem, że choćby ze względu na większy wizjer zaryzykuję zmianę systemu.
Gdybym miał wybierać lustrzankę Olympusa to wybrałbym E-30. Większy wizjer i dwie sprawy, które mogą pozytywnie wpłynąć na psychikę fotografującego. Pierwszy to fakt iż wszystkie punkty AF są krzyżowe (mam nadzieję, że się nie mylę), a drugi, że można dokonać korekty AF dla danego obiektywu.
Wiesz jak by byla mozliwosc kupna e30, to bym sie nie wachal i bral d300 :P
Jakbym mial kase na e30 to po co bym zostawal przy olku. A jak sadzicie warto doplacac ten tysiac za szybszy AF, i tak bedzie szybszy niz w e400 :P. A jak jest z buforem w e620 a e5x0? Nigdzie nie moge znalezc kompletnej specyfikacji e620.
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i prosze o cierpliwosc, wiem ze motam ale tak juz mam.
dpreview.com - w testach masz sprawdzoną szybkość.
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse620/page2.asp
Continuous
• 4.0 fps
• RAW: 5 frames maximum