dwójka do wypoziomowania, trójka nawet fajna![]()
Mnie też 1 i 4ingerencja słupa w naturę nie podchodzi
![]()
Rowniez jedynka oraz czworka jak dla mnie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnia wrzutka jakoś mnie nie przekonuje poprzez słupy głównie jak i odbiegające od klasyki umiejscowienie drzewa. Nie znam tego terenu i może inaczej się nie da ale do drzewa podszedłbym bliżej minimalizując w kadrze słupy i druty z których to łatwiej było by oczyścić kadr.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo- myslalam o tym ale stała woda jeszcze po tej powodzia gumiaków nie miałam
Dzięki wszytskim za opinie i zaglądnięcie tutaj![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Na dzisiaj zdjęcie tęczy, spośród 10 zdjęć tylko to było jakie takie, zresztą sami oceńcie...
W ogóle nie mogłam sobie poradzić z ustawieniem w trybie M....
Jakby jakieś rady to byłabym wdzięczna, choć nie wiem kiedy znów zobaczę tęcze, to moje pierwsze "tęczowe" zdjęcie
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Zmasakrowałaś zdjęci obróbką. Kolory aż w oczy gryzą a na niebie jakieś plamy powychodziły.
Miałaś dość mocno otwarty obiektyw (myślę, że F8 byłoby lepsze tylko jakie wtedy musiałoby być ISO?), na co ustawiałaś ostrość?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dol zdjecia bardziej "teczowy" niz sama teczaTzw. "pojechana obrobka". Spoko mi tez tecze nie wychodza :P
Z poprzednich "drzewnych" to nr 1 mi sie najbardziej podoba. Ta soczysta zielen i blekit nieba. Moze horyzont wypoziomowac, drzewo do pionu i byloby gites! Zdjecia ze slupami - slupy burza wszystko, a stemplowaniu tak wielkich fragmentow mowie nie
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
No z obróbką tez kombinowałamostrość...ustawiłam tryb krajobraz bo na M kompletnie mi nie wychodziło
Dzięki wielkie
PS. ja też stemplowaniu dużych fragmentów mówie nie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA