Bardzo proszę o Waszą pomoc! Pojawił mi się projekt, w którym nie dam rady kompaktem muszę kupić lustro, jest fotografia wnętrz, kompozycje kwiatowe i wystrój wnętrz a do tego w najbliższym czasie rodzinne wesele a nawet dwa z którego się nie wywinę:/ mam do dyspozycji +/-4k idealnie gdybym kupił cały new zestaw puszka + szkło, ewentualnie nowa puszka i używane szkło (sam bardzo szanuję sprzęt i używany jest już po rozpakowaniu pudełka irytuje mnie jak mi ktoś mówi że "ślady normalnego użytkowania" a są rysy pęknięcia i ogólny syf ;p)
Moje propozycje:
1. C50D + C17-85 (różne większości niepochlebne opinie o tym szkle?) cały new zestaw do wyrwania za ok 3900 reszta na waciki dla żonylub sama puszka C50D + jakieś kit szkło ? może starczy na Nissina i C50/1.8
2.Jest nowy C30D + C17-85 za ok3k starczy na błysk C50/1.8 i na butelkę dobrego wina dla mnie zostanie
3.ND90 + 18-105 nowy za ok 3100 zostanie na lampę i N50/1.8 lub new puszka ND90 + kit?
4. Korci mnie fufu S5 jest na alledrogo za 3100 do tego kit np N18-105; pamiętam velvia, provia i reala fajnie się fotografowało w analogu ale czy warto pakować w stosunkowo nienowy sprzęt z niewiadomego źródła?
Będę wdzięczny za konkretne wskazanie może przez praktyków bo teorię przerobiłem i dalej jestem w lesie a dobrze jak bym miał na następny weekend sprzęt!!! Wiem że to sprzęt z różnych półek ale liczę na Wasze doświadczenia tak czy inaczej COŚ z tego zestawienia muszę wybrać.
PS1
U nikoniarzy i canonierów strach zadać takie międzysystemowe pytanie bo tam talibowie ciągle czuwają ..... ciii chooo sza!
PS2
moi znajomi namawiają mnie na używanego FF C5D ale trochę strach zajechane może być i nie wiele zostanie mi na szkło a właściwie nic:[

Odpowiedz z cytatem