Strona 108 z 117 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.071 do 1.080 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Jak babcię kocham(a jeszcze żyje),to nigdy nie miałem problemu z WB w Olku
    E3!
    Ja miałem nie raz, jak zapomniałem ustawić na właściwy do oświetlenia tryb I nie winię za to E-3 tylko moją niepamięć.

OT> Pozdrowienia dla Babci.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Przy dobrym świetle większość korpusów daje sobie radę na automatyce. E3 w trybie WB światła słonecznego dnia oziębia scenerię, w tym przypadku auto WB pracuje lepiej - naturalne kolory. Z kolei w zachmurzony dzień automatyka głupieje i dobrze sprawdza się program dla takiego światła - z zachmurzonego nieba. Pomimo tego pojawia się niestety drobny fioletowy zafarb. Mało przewidywalna jest WB w E3. Jest z tym gorzej niż w E1. Fotografuję głównie w plenerze gdzie światło jest bardzo różne.
    Nie sztuka zrobić korpus, który poradzi sobie przy dobrym świetle słonecznego dnia. Wygląda na to że bez bracketingu WB będzie trudno, znów zapychanie karty ...
    Mój stary C5050 w pochmurne dni lepiej sobie z kolorami radzi ...

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Jeśli o mnie chodzi, mam nadzieję, że Olympus da mi możliwość [...ciach...] a zamiast tego zakupić genialne 14-35 i 35-100 plus jakieś mniejsze stałki, rzecz jasna, których cenny nie muszą się kończyć na 500 złotych
    Rozumiem ze trochę wydałeś na E-system, sam miałem przez pewien czas nadzieje na spełnienie pewnych moich oczekiwań przez producenta, ale chyba czas zmierzyć się z rzeczywistością.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Myślenie_życzeniowe

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Każdy kto używał korpusów E-3 i innych Olympusów z matrycą kodaka, wie jak się sprawy mają. Barwy na fotkach z E-3 nie są tak "fajne" jak z kodaka
    A WB głupieje w każdym body w N i C też.
    Trzeba sobie z tym umieć radzić.

pozdrawiam !!

Obecny koszt korpusu E3 jest niewielki. Szkła kosztują lecz nie można im wiele zarzucić. Interpolowanie mojego zaskoczenia WB w E3 i pewnego stopnia niezadowolenia na cały system 4/3 jest nie na miejscu. Możliwe, że po usystematyzowaniu doświadczenia z WB coś z tego będzie. Możliwe, że nic nie będzie i wrócę do E1. Moim zdaniem to że matryca ma 10 a nie 5Mpix i mniej szumi nie wystarcza. Uważam E3 za niedopracowany korpus.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MateuszP Zobacz posta
    =Uważam E3 za niedopracowany korpus.
    Z powodu?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Z powodu wymienionego powyżej. Po za tym ergonomia na poziomie amatorskich korpusów Olympusa, nie mająca nic wspólnego z wygodą E1.
    Chcę być właściwie zrozumiany. E3 _POWINIEN_ być lepszym korpusem od E1 pod każdym względem a niestety nie jest. Tyczy się to bardzo istotnych funkcji i cech korpusu. Ma szereg zalet, które sprawiają że E3 robi zdjęcia tam gdzie E1 nie dał by rady lecz nie jest to tak dobra konstrukcja jak E1.
    Ostatnio edytowane przez MateuszP ; 21.05.10 o 13:44

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Ja miałem nie raz, jak zapomniałem ustawić na właściwy do oświetlenia tryb I nie winię za to E-3 tylko moją niepamięć.

OT> Pozdrowienia dla Babci.
    Właśnie!Jeżeli się nie zapomni,że się gmerało w menu,to wszystko jest ok!

qbic
    Gość
    MateuszP - moim zdaniem masz racje, nie raz miałem w rekach E-3, nie raz obrabiałem ORFy z tej puszki. Mam nadzieje ze pomimo tych niedogodności będziesz używać aparatu z przyjemnością - bo to najważniejsze.

Koledze MicSzu proponuje lewatywę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Eeech!Kolego ja po zakupie E3 miałem też rozterki,ale to chyba z powodu zbyt wysokich wymagań jakie postawiłem sobie i puszce!Powoli go rozgryziesz i zobaczysz,że ma sporo zalet.