Jacek
www.jackowlew.pl
Witam !! często tu zaglądam ale dzisiaj coś dodam
Nad moją działka chyba jakaś autostrada powietrzna![]()
z tym sprzętem co mam udało mi się tylko to , w ciągu 3 godzin przeleciało ponad 20 samolotów ( sobota 11-13.00)
ale jakie to to sie nie znam :P
E-3, ED 70-300 f/4-5,6, Zuiko Digital 14-54 mm f/2.8-3.5 ,Zuiko Digital ED 50 f/2.0 Macro,Raynox DCR-250
http://www.robertrybczynski.com
Ja też często tu zaglądam a nic nie dodaję. To w zasadzie mój pierwszy strzał do samolotu (żeby tylko echelon nie potraktował moich słów zbyt dosłownie)
Jako że najbliżej to otwartego i przyjmującego lotniska mam jakieś 200km to wnioskuję, że to wszystko są wysokości przelotowe. Do tego ISO800, z ręki i za pomocą 70-300, w godzinach wieczornych.
Reasumując - wybaczcie fatalną jakość![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
..no to się zaroiło (i na niebie i w tym wątku), szczere gratulacje.
jakość na 10-11 kilometrach wiadomo że nie będzie powalająca (żeby była to trzeba nieć co najmniej synte 8, ale nie zawsze o to chodzi, czasami złapanie jakiegoś rodzynka, czy jak kto woli wisienki
daje sporą satysfakcję !
dzisiejszy Emirates 777 reg. A6-ECV
Podoba siefajnie go trafiles...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
No to ja nadrabiam zaległości - trochę fotek z piątku i soboty. Testowałem sobie ZD 70-300 - całkiem niezłe na długim końcu (ostrzej od Rubinara 500/5.6) ale do przelotówek trochę za krótkie, za to zoom daje większą elastyczność od stałki. Coś za coś. Pliki z (R) w nazwie są z Rubinara, te bez (R) z Zuiko.
PS. Jak się trochę poogląda tych samolotów i już mniej więcej rozpoznaje typ i malowanie to frajda lepsza niż z radaru - ten się jednak przydaje do wyszukiwania ciekawych "okazów".
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Nie powiem nie powiem ale przybyło dużo ładnych przelotówek.Chyba sam się skusze na przelotówk iz moją 300-setką.
Jacek
www.jackowlew.pl