dużo świetnych fotek, radzę Ci (skromnie) dopisuj regi (jeżeli masz akurat radar pod ręką), tak jak piszesz - dużo jest frajdy z rozpoznawania bez radaru, ale przy dużym ,,dorobku" regi są bardzo istotne z racji czysto kolekcjonerskiej.
na początku się tylko cyka, cyka, cyka, a jak jest już tego dużo to warto się delektować ,,numerkami" które są niepowtarzalne...
mieszkasz chyba gdzieś po tej samej ścieżce co ja bo widzę dużo podobnych ptaszków (np ta lufa 340 dziś też była u mnie ok 19 z hakiem, po kolorze smugwidzę że o podobnym czasie (może ciut wcześniej) jest u Ciebie).
Mieszkam niedaleko Tarnowa. Ta 340-tka Lufthansy była u mnie około 19:15, leciała na wschód. A REG-i zapisuję jak tylko mogę - tak sobie "uzbierałem" trzy Thai 747.
A co do tego "z brudnym podwoziem" co kiedyś pytałem o identyfikację, a tu cisza...
Pogrzebałem troszkę w sieci i mam - toż to był transportowy Rusłan AN 124 Antonov Airlines! Właśnie dla takich "wisienek", jak tu wcześniej wspomniano, warto MZ polować.
http://www.enemyforces.net/aircraft/an124.htm
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 26.04.10 o 21:23
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
13. oraz 14. swietne...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnio edytowane przez Slawec ; 26.04.10 o 22:01
"Mijanka" jest świetna.
A to i ja jeszcze wrzucę "moje" maszyny.
Pozdrawiam.
moominek, swietne przelotowki, a "mijanka" przeswietna![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Sabotażysta to był ale już chyba przy komputerze i obrabiał tą fotkę
Ostrość zmasakrowałem chyba trochę odszumianiem.
Tak czy owak jak słonko wyjdzie spróbuję ponownie
Tak jeszcze zapytam czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia wstecz położenia samolotu? Np gdybym po fakcie chciał spróbować odnaleźć co to była za maszyna?
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
No to się już naczytałem... Veni, Vidi, Caduto...Znalazłem na lotnisku w Katowicach taką fajną miejscówkę na podejściu do lądowania i dwa fajne miejsca na końcu pasa.
Brakuje mi jedynie zdolności, cierpliwości, czasu, 70-300...
Czy ma ktoś (z okolic Bytom, Tarn. Góry i ościenne) ochotę wybrać się kiedyś do Pyrzowic?
Zdjęcia poniżej to moje pierwsze. Latałem mnóstwo razy samolotami ale pierwszy raz czekałem na końcówce pasa. Zaskoczyło mnie to, jak bardzo mało czasu jest na zrobienie jakichkolwiek fot startującemu samolotowi.
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 27.04.10 o 08:41
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1