Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Wątek: Martwe czy gorące pixele jeszcze raz... :((

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    To podpowiedzcie jak mam zrobić bym mógł się "czepiać" ? Czy warto mieć włączone na stałę NR i dać sobie spokój? Chyba że polecacie jakąś inną konfigurację NR/NF i po bólu?

Aha, przy okazji zauważyłem że tryb ciągłego ostrzenie z ręcznym doostrzeniem C-AF/MF nie ma wogóle sensu w aparacie, bo i tak automatyka nie pozwoli na ruch pierścieniem ostrzenia... krócej, pierscień nie funkcjonuje...
    Ostatnio edytowane przez merti ; 10.04.10 o 12:07
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Zrób normalne zdjęcia na czasach jakich używasz do tego jakieś nocne z włączoną redukcją... jeżeli będziesz miał pixy to się martw jeżeli nie to sobie daj spokój. Szkoda nerwów.

Robienie zdjęć bez włączonej redukcji (do czegoś jak by nie było została stworzona), przez 60 sek, z założonym dekielku to taki lekki bezsens bo raczej w normalnych warunkach nie będziesz fotografował czarnej smoły...
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ciąg dalszy mojej historii z pixelami. Otóż zawiozłem aparat do głównej szefowej Olka. Od razu przyszedł technik i pokazałem na żywca o co chodzi (piksele + migotanie ekranu LCD). Momentalnie przyznał, że coś nie jest tak. Przyniósł nówkę sztukę, zrobiliśmy w tych samych warunkach foty i wyszło (30 sek, ISO 100): Nowy - 3-4 wątpliwe hoty, mój - ponad 150 hotów. Dostałem tę nówkę jako zastępczy na czas naprawy. To była naprawa numer 5 w całej jego historii. Główna szefowa obiecała że będą wnioskować o nówkę sztukę. Dzisiaj otrzymałem przesyłkę i jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem jakby wymienioną zawartość i swój stary plastik ze starymi numerami seryjnymi. Mówię sobie, no to skoro wymienili środek to nie ma bata musi być w porządku. Po zrobieniu porównawczych fot, moja mina zrzędła niesamowicie. Mało tego: tydzień temu kupiłem żonie E-520 z 2 kitowymi (złapała bakcyla do focenia ). Na tej nówce sztuce podobnie jak na tej zamiennej na czas naprawy 3-4 wątpliwe na 30 sek. Poniżej 30 sek. czysto jak cholera. W normalnych czasach również czyściutko a u mnie spójrzcie niżej. To samo z wyświetlaczem na moim, mryga nadal tak jakby robiły się w środku jakieś zwarcia czy coś...tego więc też nie naprawili. Jutro kolejny nalot z żądaniem wymiany na nowy.. Powiem szczerze: mam dość serwisu Olka...i powoli jego samego :/

Powiedzcie czy może jestem przewrażliwiony czy rzeczywiście coś jest na rzeczy ale wydaje mi się że pojedyncze wątpliwe a ponad 100 pewnych hotów to chyba jest różnica:

mój1 - 10 sek, ISO 100.
    nowy1 - 10 sek. ISO 100.
    mój2 - 30 sek. ISO 100.
    nowy2 - 30 sek. ISO 100.

Mój - to mój aparat.
    Nowy - to ta zamienna sztuka (nowa).

PS. w opisie naprawy napisali, że usterka elektroniczna, przyczyna - płyta główna, naprawa - wymieniony.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mój1.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	108,9 KB
ID:	32235   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mój2.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	148,6 KB
ID:	32236   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nowy1.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	97,9 KB
ID:	32237   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nowy2.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	127,4 KB
ID:	32238  

Ostatnio edytowane przez tomekskura ; 22.04.10 o 18:56

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    zadzwoniłem wczoraj i dowiedziałem się, że wymieniają wreszcie na nowy ale nie na E-520 tylko E-620.... I jestem w małym dylemacie czy warto (bo wszystko będzie pasować z wyjątkiem blm-1 które przechodzi w bls-1...hmmm..), no i te większe szumy już od ISO 200 z racji większej matrycy..

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomekskura Zobacz posta
    zadzwoniłem wczoraj i dowiedziałem się, że wymieniają wreszcie na nowy ale nie na E-520 tylko E-620.... I jestem w małym dylemacie czy warto (bo wszystko będzie pasować z wyjątkiem blm-1 które przechodzi w bls-1...hmmm..), no i te większe szumy już od ISO 200 z racji większej matrycy..
    Miałem tak samo. Oczywiście też mam teraz niepotrzebne akumulatory i ładowarkę. No i musiałem zakupić grip i nowe aku, więc wydatek niestety był. Ale warto. Szumy nie są większe, są takie same przy dodatkowych 2Mpix. Jak sobie zeskalujesz do 10, to będą mniejsze

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jaki dylemat. Tylko się cieszyć. To co pisał Miś + znacznie lepszy AF Nowa pucha, nowa gwarancja.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Warto - więcej mi się pisać nie chce
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    no i mam za swoje.. pomyslalem ze bede miec problem z nówką e-620 więc się okazało że jednak się Pani w Olku pomyliła i jak zapytałem kiedy przyjdzie ostatecznie moje nowe e-620 to inny stwierdzil, ze to bedzie jednak e-520...

Alleg_pl
    Gość
    zapomniales ze to forum jest czytane przez pracowników olympusa
    no, to masz babo placek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    no i mam za swoje.. pomyslalem ze bede miec problem z nówką e-620 więc się okazało że jednak się Pani w Olku pomyliła i jak zapytałem kiedy przyjdzie ostatecznie moje nowe e-620 to inny stwierdzil, ze to bedzie jednak e-520...
    Jaki placek. W żadnym miejscu stratny nie jesteś.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.