Strona 72 z 1051 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172572 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Ladnie pokazany... wszystkie trzy fotki fajne.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomashhh Zobacz posta
    witt, moominek, jarmana, pozazdroscic okazji do focenia wrzucajcie kolejne
    Eee tam. Okazje to ma taki Jackowlew, moje przelotówki to takie lizanie loda przez szybę... a do tego język (znaczy obiektyw...) trza mieć dłuuuugi .

Coś z bliższa to najwyżej pikniki albo wypad na Balice (czyli minimum 50km jazdy...).
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Okazja była to fakt, ale do okazji jechałam prawie 400 km, a na miejscu pogoda nas zawiodła. jeden dzień był fatalny, jakbym pokazała zdjęcia butów i zobaczyłby kto w czym staliśmy to nie wiem czy ktoś by nam zazdrościł deszcz, niebo bez koloru albo ciemność ogormna. Ciężko było focić, trzeba by było do każdej foty zmieniac ustawienia bo samoloty tylko mykały w tą i w tą po niebie a niebo z każdej strony inne
    Mimo wszystko jestem zadowolna chociaż fociłam trzymajac albo aparat pod kurtką albo razem z aparatem trzymałam w ręce parasol
    Impreza jednak była zarąbista. Cały dzień na nogach w błocie i cały czas coś innego na niebie. Nudzić sie nie dało
    Jak moge wrzucać więcej i ktoś zechce to oglądać to wrzucam coś z tego co mam pod ręką zmniejszone i jesli się nie mylę i dobrze pamiętam zapowiedzi to to chyba amfibia
    Ech... Catalina! Dla niej wybrałem się ostatnio do Krakowa na MPL mimo porannej ulewy. Wieeeelka szkoda że Bronco nie doleciał . No i fotki nie takie jakbym chciał powychodziły, lustro miałem od niecałych 2 miesięcy i jeszcze nie ogarniałem co i jak. Za to stwierdziłem, że mój E-520 nie był osamotniony - widziałem sporo Olków, choć w strefie "vip" to raczej białe lufy królowały.

Szybka porada - spróbuj focić "śmigła" na czasie odpowiednio długim, np. 1/200 - 1/250, nie krótszym - będą wyglądały bardziej "żywo".
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	catalyna.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	149,5 KB
ID:	31358  
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 1.04.10 o 19:58
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Ech... Catalina! Dla niej wybrałem się ostatnio do Krakowa na MPL mimo porannej ulewy. Wieeeelka szkoda że Bronco nie doleciał . No i fotki nie takie jakbym chciał powychodziły, lustro miałem od niecałych 2 miesięcy i jeszcze nie ogarniałem co i jak. Za to stwierdziłem, że mój E-520 nie był osamotniony - widziałem sporo Olków, choć w strefie "vip" to raczej białe lufy królowały.

Szybka porada - spróbuj focić "śmigła" na czasie odpowiednio długim, np. 1/200 - 1/250, nie krótszym - będą wyglądały bardziej "żywo".
    Fajne to twoje ujęcie, ale co do śmigieł i dłuższego czasu to raczej nie da rady przynajmniej z ręki. Zawsze ustawiam na mozliwie najkrótszy czas. mam problemy z kręgosłupem szyjnym i nie tylko oraz z rękoma. Dla mnie taki czas stwarza już duże zagrożenie, że żadna fotka mi nie wyjdzie ostra. Czasami ryzykuję, ale efekty w większosci są mierne. Poza tym to moje pierwsze zetknięcie z tego typu imprezą i tłum oraz presja czasu dodatkowo przyprawiały mnie o większe drżenie rąk, ale gdybym miałą statyw i wiedziałą gdzie celować dokładnie ze statywu to z pewnością chciałabym uzyskać ten efekt
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Tak spod ręki jakiś samolocik, dla mnie to jakiś zielony bombowiec
    O ile dobrze pamiętam to te samoloty są z okresu wojny chyba, znaczy się takie wtedy latały ponoć, ale zapowiadajacy mówił tak szybko i podawał tyle informacji, że 1/10 nie spamietałam.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6288165p1.jpg
Wyświetleń:	58
Rozmiar:	258,4 KB
ID:	31394   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6288165p1k.jpg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	185,7 KB
ID:	31395   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6288176p1k.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	208,8 KB
ID:	31396   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6288186p1.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	290,0 KB
ID:	31397  

"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moominek, a jaka "lufą" robiles te przelotowki? zerknalem w exif, ale nie znalazlem dlugosci ogniskowej jarmana, elegancki ten bombowczyk, taki surowy "blaszak"
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Mi tam się prawie wszystkie samolociki się podobają, zawsze jestem pod wrażeniem jak takie olbrzymy wzbijają sie w niebo i podziwiam tych co potrafili przezwyciężyc prawa fizyki i stworzyć maszynki latające. ja najprawdopodbniej mogłabym wymyślić jedynie cos na wzór Dedala czyli skrzydeł Ikara

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomashhh Zobacz posta
    Moominek, a jaka "lufą" robiles te przelotowki? zerknalem w exif, ale nie znalazlem dlugosci ogniskowej jarmana, elegancki ten bombowczyk, taki surowy "blaszak"
    Nie znalazłeś bo to Rubinar 500/5.6 na m42. Kupiony niedawno za dobre pieniądze od Moose'a. Ale zbieram na coś z AF.
    Wyklikane z mobilka

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Tak spod ręki jakiś samolocik, dla mnie to jakiś zielony bombowiec
    Ten samolocik to Dornier Do-28D Skyservant
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Zielony bombowiec jedynka, dwojka fajne ujecia..
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO