Ladnie pokazany... wszystkie trzy fotki fajne.
Ladnie pokazany... wszystkie trzy fotki fajne.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Ech... Catalina! Dla niej wybrałem się ostatnio do Krakowa na MPL mimo porannej ulewy. Wieeeelka szkoda że Bronco nie doleciał. No i fotki nie takie jakbym chciał powychodziły, lustro miałem od niecałych 2 miesięcy i jeszcze nie ogarniałem co i jak. Za to stwierdziłem, że mój E-520 nie był osamotniony - widziałem sporo Olków, choć w strefie "vip" to raczej białe lufy
królowały.
Szybka porada - spróbuj focić "śmigła" na czasie odpowiednio długim, np. 1/200 - 1/250, nie krótszym - będą wyglądały bardziej "żywo".
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 1.04.10 o 19:58
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Fajne to twoje ujęcie, ale co do śmigieł i dłuższego czasu to raczej nie da rady przynajmniej z ręki. Zawsze ustawiam na mozliwie najkrótszy czas. mam problemy z kręgosłupem szyjnym i nie tylko oraz z rękoma. Dla mnie taki czas stwarza już duże zagrożenie, że żadna fotka mi nie wyjdzie ostra. Czasami ryzykuję, ale efekty w większosci są mierne. Poza tym to moje pierwsze zetknięcie z tego typu imprezą i tłum oraz presja czasu dodatkowo przyprawiały mnie o większe drżenie rąk, ale gdybym miałą statyw i wiedziałą gdzie celować dokładnie ze statywu to z pewnością chciałabym uzyskać ten efekt![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Tak spod ręki jakiś samolocik, dla mnie to jakiś zielony bombowiec
O ile dobrze pamiętam to te samoloty są z okresu wojny chyba, znaczy się takie wtedy latały ponoć, ale zapowiadajacy mówił tak szybko i podawał tyle informacji, że 1/10 nie spamietałam.
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Moominek, a jaka "lufą" robiles te przelotowki? zerknalem w exif, ale nie znalazlem dlugosci ogniskowejjarmana, elegancki ten bombowczyk, taki surowy "blaszak"
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Mi tam się prawie wszystkie samolociki się podobają, zawsze jestem pod wrażeniem jak takie olbrzymy wzbijają sie w niebo i podziwiam tych co potrafili przezwyciężyc prawa fizyki i stworzyć maszynki latające. ja najprawdopodbniej mogłabym wymyślić jedynie cos na wzór Dedala czyli skrzydeł Ikara![]()
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zielony bombowiec jedynka, dwojka fajne ujecia..
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO