Strona 74 z 1051 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174574 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Slawec Zobacz posta
    świetne przeloty, który korytarz masz nad głową ???

(trzeci :malezja ...???, czwarty vietnam 777)
    Tak w ogóle to dzięki za "oceny" - się nie spodziewałem... Dopiero zaczynam się bardziej tym interesować, jak mam czym focić . Lata mi tego sporo po głowie, niestety raczej dość wysoko. Z większych czasem się zdarza że coś co zaczyna podchodzić na Rzeszów prawdopodobnie leci tak na oko 2-3 razy niżej.

A który to korytarz? Musiałem trochę pogrzebać w sieci, bo pojęcia nie miałem. Przy okazji zarejestrowałem się na radar.piopawlu - genialna sprawa ale i ma swoje "ciemne" strony - dzięki niemu dowiedziałem się że chmurki mi dzisiaj zasłoniły Quantas A380... w licznym towarzystwie. Mijały mi się nad głową .

No i wychodzi że jest to UL984 tuż przed skrzyżowaniem z UL986 (jakieś 8-10 km od punktu opisanego LUXAR).

Na "radarze" zauważyłem, że samoloty niekoniecznie trzymają się dokładnie dróg. Mają jakąś szerokość czy też dozwolone jest inne poruszanie się pomiędzy punktami/drogi podejścia? Dziś jeden lądujący w Rzeszowie leciał (cały czas mniej więcej od Krakowa zmniejszając wysokość) jakieś 10 km na północ równolegle do UL984. Gdybym wiedział że są takie numery, wsiadłbym w auto gdy on mijał Bochnię i zrobił ładną fotkę gdy był na około 3000m a nie 10000m . Raz mnie taki zaskoczył - zauważyłem go dopiero jak mi ogon pokazał (Vietnam 777, nie wiem czy ten sam którego zamieściłem fotkę), zastanawiając się skąd ten hałas - nie było smug, a leciał stosunkowo nisko.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 4.04.10 o 22:39
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Tak w ogóle to dzięki za "oceny" - się nie spodziewałem... Dopiero zaczynam się bardziej tym interesować, jak mam czym focić . Lata mi tego sporo po głowie, niestety raczej dość wysoko. Z większych czasem się zdarza że coś co zaczyna podchodzić na Rzeszów prawdopodobnie leci tak na oko 2-3 razy niżej.

A który to korytarz? Musiałem trochę pogrzebać w sieci, bo pojęcia nie miałem. Przy okazji zarejestrowałem się na radar.piopawlu - genialna sprawa ale i ma swoje "ciemne" strony - dzięki niemu dowiedziałem się że chmurki mi dzisiaj zasłoniły Quantas A380... w licznym towarzystwie. Mijały mi się nad głową .

No i wychodzi że jest to UL984 tuż przed skrzyżowaniem z UL986 (jakieś 8-10 km od punktu opisanego LUXAR).

Na "radarze" zauważyłem, że samoloty niekoniecznie trzymają się dokładnie dróg. Mają jakąś szerokość czy też dozwolone jest inne poruszanie się pomiędzy punktami/drogi podejścia? Dziś jeden lądujący w Rzeszowie leciał (cały czas mniej więcej od Krakowa zmniejszając wysokość) jakieś 10 km na północ równolegle do UL984. Gdybym wiedział że są takie numery, wsiadłbym w auto gdy on mijał Bochnię i zrobił ładną fotkę gdy był na około 3000m a nie 10000m . Raz mnie taki zaskoczył - zauważyłem go dopiero jak mi ogon pokazał (Vietnam 777, nie wiem czy ten sam którego zamieściłem fotkę), zastanawiając się skąd ten hałas - nie było smug, a leciał stosunkowo nisko.

tu masz dodatkowy radar (dużo przydatnych info. od ręki)
    http://www.flightradar24.com/

.... no mi dziś A380 singapore też powarczał w chmurach....,zrobiłem, ale jeszcze nie zgrywałem, a do Rzeszówka jak lecą to najlepiej wejść na stronę Jasionki (EPRZ) i dokładnie dowiedzieć się co i o której (zwykle podchodzą od str. Łańcuta), resztę śledzić na tym radarze jw., tam często jest info. ,,skąd- dokąd".
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	koryta0ik.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	131,1 KB
ID:	31551  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Fajny ten radar - jeden klik i mamy wszystko, nawet trasę.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Fajny ten radar - jeden klik i mamy wszystko, nawet trasę.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Radar swietny...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Radar swietny...

(no to lufy w górę!!!)

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Sledze NAX3963 From : Stockholm, Arlanda, To: Budapest, Feriheg

U mnie niebo calkowicie zachmurzone...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    NAX3963 wyladowal w Budapeszcie.. Fajnie dziala ten radar, kurs, predkosc...przy podchodzeniu do ladowania zmiana kursu i predkosci...Jak jeszcze sprawdzisz na lotnisku czas przybycia to super..
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 5.04.10 o 13:08 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar alastor
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Witam

Oto nowy nabytek Aerlingusa w kilku ujęciach:

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314