My organizujemy wypad na ~16-18 kwiecień. Niestety w weekend.
Pozdrawiam
My organizujemy wypad na ~16-18 kwiecień. Niestety w weekend.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Zapomnij o podchodzie. Chyba, że tokują na grobli i robisz je z samochodu albo spod auta. Omijają budy i na widok wystającego obiektywu przyspieszają kroku. Chyba, że postawisz budę przed ich przelotem. Ale to loteria, bo nigdy nie wiadomo jak ukształtuje się poziom wody.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Znajdziemy się. Z resztą zgadamy się pewnie wcześniej.
Ostatnio edytowane przez moose ; 28.03.10 o 22:42 Powód: Automatyczne scalenie postów
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Pod koniec kwietnia mogą już i bataliony zaszaleć. Kiedyś ,, makabryczne" stada przyleciały 26 .04 Jednak gatunek jest nastawiony typowo turystycznie i eksploduje raczej w okolicy 1 maja.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
a czy to jest tak, że jest jakieś tokowisko na którym wiadomo, że one będą licznie ? zastanawiam się nad możliwością postawienia pułapki na podczerwień... myślisz że są jakiekolwiek szanse ? czy obcy przedmiot oleją i ominą szerokim łukiem albo czy może obszar tokowania jest na tyle wielki że szanse na "ustrzelenie bataliona" są bliskie zeru ?
@Radek - bierzecie jakiegoś balona ? bo coś wspominałeś we wcześniejszych postach ?
Moose, jak możesz to daj znać w wątku, jak pojawią się kaczeńce, ok??
lucas> pewnie. Po to jest ten wątek
Dobas > raczej zdalne wyzwalanie. Jak przyleci Ci pod szkło kilkadziesiąt ptaków to pułapka podczerwona zgłupieje.
Z ostatniej chwili - żaby moczarowe zaczynają gody.
Mam zapytanie do znawców wizyt nadbiebrzańskich. Kiedy najlepiej się wybrać. Bo planuję pod koniec kwietnia albo początek maja?
E- system i N-system
Zależy na co. Tak uśredniając to pomiędzy 24.04 a 5.05 zawsze jest co robić. Za dużo zależy od tego jaki będzie kwiecień ( suchy czy mokry, ciepły czy zimny itp) by jednoznacznie określić termin. Wybierz jak Ci pasuje i co zastaniesz to zrobisz.
Pierwsze bataliony już są.