28 fajne, ale z innej perspektywy (żabiej) bym robil29- bardzo mily widoczek, podoba mi sie ta ciemnosc i kompozycja, ale deczko lewej strony bym przycial i dolu
![]()
28 fajne, ale z innej perspektywy (żabiej) bym robil29- bardzo mily widoczek, podoba mi sie ta ciemnosc i kompozycja, ale deczko lewej strony bym przycial i dolu
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Na zdjęciu "28" jest stara, brukowana, piękna, poniemiecka droga. Żyje swoim życiem, teraz wygląda jak rzeka, pływają po niej kaczki, niebawem się zazieleni, pewnie podeślę jeszcze jakieś zdjęcia. W słońcu ciężko ją "ująć", za duże kontrasty, zdjęcia robiłem po zachodzie. Ale z żabiej perspektywy jak najbardziej.
30.
![]()
Kadr ok, koncepcja fajna, ale bokeh strasznie kaszaniasty... mamałyga wyszła :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kolejny dzień minął, śnieg z pól powoli znika, napisy ze znaków też.....dwa zdjęcia.
Zapraszam.
31.
32.
![]()
luna, pierwsze, jak na moj gust bardzo ladneswietnie wygladaja te "fale" na polu
i pytanko mam: chciales uzyskac wlasnie taka kolorystyke tego pierwszego zdjecia? szczegolnie niebo mam na mysli
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
To przedostanie "pasiaste" fajnie, leniwie prowadzi wzrok.
Bardzo miły dla oka bruk (najbardziej ten z żabiej perspektywy). Ten z DITLA w sumie też.
Jak dla mnie to 31.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ładnie dobrana obróbka![]()
31 bardzo przyjemne.
Jeśli chodzi o obróbkę to używam PS Elements, z tym że z braku umiejętności korzystam raczej z automatycznych "podpowiedzi" tego rewelacyjnego programu. Raczej wolę poczekać na dobre warunki do zdjęć niż nadrabiać w programie.
Dzięki za odwiedziny i komentarze, pasiaste jak to bufetowa napisała miało być leniwe i cały jestem zadowolony, ze się udało.
Z dzisiejszego poranka, jeden leśny "strzał".
33.
![]()