Strona 51 z 54 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BBartek Zobacz posta
    Wybaczcie pytania
    1.Czy jeśli kupię np. e30 na firmę (działalność nie związana z fotografią), mogę skorzystać z promocji Olympusa, czy jest tylko dla osób fizycznych? 2.Oraz: czy kupując na fakturę tracę prawo odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni dokonując zakupów w sklepie internetowym?
    Możesz skorzystać z promocji. Co do zwrotu to nie wiem.

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrktm Zobacz posta
    Nie zgodzę się z tobą niestety, mimo tego że nie ma "gwiazdek", na stronie którą przytoczyłeś jest napisane dość wyraźnie:

"Uczestnicy muszą też podać dane dotyczące konta bankowego (IBAN), aby możliwy był elektroniczny transfer środków pieniężnych. Informujemy, że lokalny bank może pobierać opłaty od transferowanych środków i wówczas opłaty te ponosi uczestnik promocji."
    No to heca.
    Nie przypominam sobie, aby taki zapis - jego drugie zdanie - istniał w chwili, kiedy pisałem posta...

Oczywiście nie mam żadnego dowodu; nie przyszło mi do głowy, żeby robić print screena z regulaminem w takiej formie, w jakiej istniał, gdy ja przystępowałem do promocji...
    Ostatnio edytowane przez BartB ; 22.03.10 o 18:39
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

| OlyJedi Awatar Baca79
    Mieszka w
    Olkusz
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam!!!
    dzisiaj otrzymałem przelew "zwrot gotówki" za obiektyw 70-300 (120 zł na to szkiełko)
    mój bank nie pobrał ani grosza za przelew!! sam w to nie mogłem uwierzyć!! Od Olka 120 zł na moim koncie 120 zł
    mój bank to PEKAO S.A.

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Thumbs down

A ja dzisiaj dostałem zwrot z adnotacją że koszty DB wynoszą 30 PLN. Czyli ze 120PLN oddali 90PLN. Pozdrowienia WESOŁEGO JAJA dla ING i DB. DB odbija sobie chyba reparacje wojenne!!!!! Nie ma to jak capnąć sobie 25% prowizji. CZYSTE ZŁODZIEJSTWO!!!!! i z drugiej strony klejny wielki minus dla OLKA! Zaczynam dojrzewać do zmiany systemu!
    Mój bank to oczywiście ING.
    Ostatnio edytowane przez bogdan1 ; 25.03.10 o 13:54
    E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bogdan1 Zobacz posta
    Zaczynam dojrzewać do zmiany systemu!
    Każdy powód jest dobry. A może pomyśleć o zmianie banku? Bo zmiana systemu raczej nie rozwiąże problemu wysokich opłat za transakcje bankowe. No chyba, że po w nowym systemie nie będzie żadnych promocji cash back - wówczas problemu nie będzie. Kurde, to jest myśl!
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Zaczynam dojrzewać do zmiany systemu!
    Akcje OLYMPUS na giełdzie we Frakfurcie mimo tego ciosu wzrosły.

Coś złego dzieje się na rynkach finansowych.

Change: Up 0.33 (1.47%)
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Każdy powód jest dobry. A może pomyśleć o zmianie banku?
    Choć ING nie jest święty, to chyba OLEK powinien zmienić bank, bo to opłata pobierana przez DB, z którego pośrednictwa korzysta, a nie nabierać ludzi na promocje!!!
    E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Popieram bogdan1, wielokrotnie już w tym wątku wykazano, że opłata nie zależy od banku użytkownika (ludzie z tym samym typem konta w tym samym banku mieli różne) tylko od banku pośredniczącego - największe opłaty nalicza DBPL. Ale do niektórych to nie dociera.
    Ja z cashbacka już nie skorzystam, wolę poczekać na frajerów którzy to zrobią i od nich odkupić używkę.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Choć ING nie jest święty, to chyba OLEK powinien zmienić bank, bo to opłata pobierana przez DB, z którego pośrednictwa korzysta, a nie nabierać ludzi na promocje!!!
    To nie Olek korzysta z usług banku pośredniczącego, tylko Twój bank i bank Olympusa, na podstawie różnych umów, z niego korzystają. Nie jest to wymysł Olympusa, tylko tak działają banki. I taka sama w tym wina Olka, jak i Twoja - żadna. Skąd Olympus ma wiedzieć, na jakich warunkach różne banki jego Użytkowników dogadały się z bankami pośredniczącymi w przelewach z banku, z którego korzysta Olympus?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Najlepiej by było, żeby olek miał konta w każdym możliwym banku i w zależności od konta użytkownika z takie robił przelew... *

*żartuję sobie żeby nie było.

Ps. Dziękuję za kolejne - rep Dawać więcej, tylko honorowo się podpiszcie (mścić się nie będę, nie jestem taki).
    Ostatnio edytowane przez NightCrawler ; 26.03.10 o 11:32
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK