Ja nie miałem żadnych problemów, a wysyłałem listem zwykłym priorytetowym.
Ja nie miałem żadnych problemów, a wysyłałem listem zwykłym priorytetowym.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jutro chcę wysłać dokumenty listem poleconym priorytetowym a zastanawiam się czy nie ubezpieczyć go nadaniem wartości listu na jakąś tam kwotę (list wartościowy).
E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/
Rok temu wysyłałem priorytetem bez ubezpieczenia i doszło bez problemu.
Ktoś tu na forum pisał, że ubezpieczał i kosztowało Go lekko ponad 20 zł. Nie zaszkodzi
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Miałem problemy ale nie jestem pewien czy to była poczta (list polecony priorytetowy) czy bałagan w Olympus Germany.Po prawie miesiącu oczekiwania na lampę zadzwoniłem do Olympus Polska a oni do Niemiec.Na maila przyszła mi odpowiedz z Niemiec, że nie mają mojego zgłoszenia! Wysłałem kopię maila potwierdzającego rejestrację i po kilku dniach napisała do mnie konsultantka, że wszystko sie wyjasniło i lampę dostanę.Łącznie 5 tyg ale dotarła.
Ps. 4 dni później sprzedana...
Wybaczcie pytania
1.Czy jeśli kupię np. e30 na firmę (działalność nie związana z fotografią), mogę skorzystać z promocji Olympusa, czy jest tylko dla osób fizycznych? 2.Oraz: czy kupując na fakturę tracę prawo odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni dokonując zakupów w sklepie internetowym?
[QUOTE=BartB;597609]Grizz, ale klient, który chce skorzystać z promocji nie musi tego wiedzieć. Jest napisane, jak wół: "Wartość zwrotu gotówki" na http://www2.olympus.pl/consumer/208_22108.htm
Nie ma gwiazdek, nie ma odnośników pod spodem typu "kwota może być pomniejszona w zależności od banku, którego konto podał uczestnik promocji". W tym momencie, patrząc od strony czysto legislacyjnej, literalnie Olympus w jakimś względzie wprowadził w błąd, jeśli nie oszukał, swoich klientów. Gdyby to była Ameryka, to kto wie, czy nie zostałyby wytoczone procesy
Nie zgodzę się z tobą niestety, mimo tego że nie ma "gwiazdek", na stronie którą przytoczyłeś jest napisane dość wyraźnie:
"Uczestnicy muszą też podać dane dotyczące konta bankowego (IBAN), aby możliwy był elektroniczny transfer środków pieniężnych. Informujemy, że lokalny bank może pobierać opłaty od transferowanych środków i wówczas opłaty te ponosi uczestnik promocji."
Posiadam konto w LUKAS Banku, pani z infolinii powiedziała że nie pobierają prowizji od takich przelewów, ale może to zrobić bank pośredniczący jeżeli bierze udział w operacji.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez piotrktm ; 22.03.10 o 12:58
wysyłałem Pocztą polecony priorytet,chyba po 10 dniach lampa była w wdomu