test na Optycznych:
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=179
Witam
Przeczytałem ten test i nic dodać nic ująć 5
PATRZ OCZYMA , FOTOGRAFUJ SERCEM - David du Chemin
Odnośnie tego testu na Optycznych.
Ciekawi mnie dlaczego zdjęcia przykładowe były robione na takich ustawieniach aparatu. Chodzi mi konkretnie o opcję ostrości ustawionej na - miękkii czy to było celowe
![]()
Nie chcę wywoływać jakiejś wojny systemowej, ale same zdjęcia przykładowe bardziej mi przypadają do gustu niż ostatnio pokazane też na optycznych z canonowego 70-200 2,8 (jest to moja osobista opinia- nie bić) a wspominam to tylko dlatego że zaczynam naprawdę nie rozumieć poczynań olympusa.
Uaktualniając ten obiektyw do wersji SWD i obniżając trochę cenę tak do 5-6k myślę że kilku fotoreporterów mogło by się skusić.
Naprawdę nie chce mi się wierzyć, że to szkło musi aż tyle kosztować...
Po co 5-6k? ma dobrą cenę--> 7,5 koła za takie szkło to nie aż tak wiele ( pod warunkiem posiadania mechanizmu SWD).
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Odświeżam wątek,
stałem się szczęśliwym posiadaczem tego szkła, drogą kupna używanego(z roczną gwarancją) w bardzo atrakcyjnej cenie.
Dla zainteresowanych dorzucam parę przykładowych fotek.
Zdjęcia - typowe pstryki, pogodę mam na razie fatalną...![]()
O/N
Twoje zdjęcia narobiły mi smaku i ochoty na zakup. Zdradź na PW co to jest atrakcyjna cena.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro