Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 237

Wątek: Wybór laptopa

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Wprawdzie wcześniej też pisałem o 17" ale ponieważ codziennie noszę 15,6" to większy odradzam, bo to jakbyś się już z ortopedą witał...
    Nie mam osobiście zaufania do Samsunga, a do tego ta kolorowa obudowa, w kolorze majtkowym. Przy codziennym użytkowaniu zapomnij. Po roku będzie porysowana i wygłaskana. Asus to moim zdaniem jedne z najlepszych laptopów, też się przymierzam. W Toshibie blu faktycznie zbędne ale innej konfiguracji nie znalazłem.
    Obecnie mam Acera, ale prywatnie bym go nie kupił.
    Więc ......... najlepiej pooglądać w sklepie.
    E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kurcze wiesz oglądałem kompy w Media i te 17 cali dam radę dźwignąć
    Zastanawiam sie nad tym http://www.komputronik.pl/index.php/...GB_-_W7HP.html w stosunku do samsunga to tylko 1 GB ramu mniej co zresztą kiedyś mozna powiększyć. A marka godna zaufania.

Miałem kiedyś Acera i też bym nie kupił. Jedyny laptop z problemami sprzętowymi jaki mi się trafił. Wysyłka do serwisu do czech to też przesada.
    Było: Panasonic GX1, Olympus E510
    Jest: Panasonic GX7

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    3Gb to za mało dla Win7. LCD przyzwoitej rozdzielczości. i3 generalnie ma zastąpić stare Intel Core. Dysk standardowy, dla mnie już mały. Procesor poza tym że jest nowością, jest tańszy i wymaga tańszej płyty niż i5 i i7. Jest też minimalnie wolniejszy ale bardziej energooszczędny.
    E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bogdan1 Zobacz posta
    3Gb to za mało dla Win7. .
    Hmmm u brata śmiga na 2gb czy to w grach, czy w Autocadzie, albo innym Solidworksie. I to nawet bez wchodzenia na swapa.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jutro mają go ściągnąć do Komputronika niedaleko mnie to zobaczę i kto wie może wezmę.
    3GB ramu jakość dam radę tym bardziej ze jak uznam że zabraknie to za jakiś czas dołożę. 17" z i5 niestety wychodzą poza budżet, musiałbym zejść do 15" a trochę za radą grizz'a odpuszczam chyba trochę wydajność na korzyść rozdzielczości matrycy. Zobaczymy jak wyjdzie oglądanie. Tak czy inaczej szukam nadal.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qazy Zobacz posta
    ...
    3GB ramu jakość dam radę tym bardziej ze jak uznam że zabraknie to za jakiś czas dołożę.
    ...
    raczej wymienisz bo nie sądzę by miał więcej niż dwa sloty. Możliwe, że pamięć trochę stanieje bo do laptopów cena za jedną kość >2GB jest teraz porównywalna z ceną samego laptopa
    Dla 32 bitów 3GB powinny wystarczyć.

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Masz rację trzeba wymienić. Jakby co wyjąć jedynkę i włożyć 2 GB (razem będzie 4) np. GoodRam 2GB 1066MHz DDR3 - 209 zł.
    Niestety cena pojedynczej 4GB to przynajmniej 700 zł.
    Za pół roku pewnie będą tańsze.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Laptop do pracy z obrazem? który polecacie?

Witam wszystkich
    Przymierzam się do kupna laptopa, który będzie dobrym narzędziem do obróbki zdjęć i obrazu. Powinien się także cechować długo trzymającą baterią, ponieważ często przebywam poza źródłami prądu. Czy któryś z użytkowników ma może doświadczenie z którymś z modeli laptopów, które prezentuję poniżej? I czy jest to w ogóle dobry wybór? Jak z odwzorowaniem kolorów?

http://www.alsen.pl/index.php/produc...024_15_6_/none

lub ten:

http://www.komputronik.pl/index.php/...0_JS01PL_.html

z góry dziękuję za pomoc

qbic
    Gość
    Ja tylko powiem od siebie ze błyszcząca (glare) matryca i praca z grafika to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie.

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hej,

Potwierdzę za Qbic'kiem miałem w swoim dellu E4400 najpierw błyszcząca matrycę i było koszmarnie, na całe szczęście podświetlenia padło i przy wymianie udało się załatwić mat. Teraz jest super
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www