...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Rzeczywiście jeśli z komputera korzystamy w celu przeglądania internetu to fakt, że na baterii trochę podziałamy, ale jeśli laptopa zmusimy do bardziej wytężonej pracy to gra już chyba nie jest warta świeczki.
To że laptop potrafi OSZCZĘDZAĆ energię nie oznacza, że działa na powietrze
a blaszaka też można złożyć mniej łakomego![]()
Ostatnio edytowane przez arhtus ; 17.02.10 o 19:43
Do oszczędzania na prądzie, internetu, filmów i Worda kupuje się coś takiego
http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=55179
lub
http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=53699
...
a mógłbyś zdefiniować pojęcie pracy wytężonej. Sam nie wiem czy się łapię ale z laptopem (i zewnętrznym lcd) robię wszystko na potrzeby druku do każdego formatu. Bynajmniej nie cierpię a dodatkowo chwila zajmuje mi spakowanie śmietnika i podróż do klienta na spotkanie.
p.s. kopia zapasowa robi się automatycznie każdego dnia, więc nie ryzykuję wiele przenosząc wszystko.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Konkretnego polecał nie będę bo się zrobi wojna systemowaAle ze swoich doświadczeń, osoby nie grającej, mogę powiedzieć tylko - bierz laptopa, zwłaszcza jak masz zewnętrzny monitor. Uwolnij się mentalnie od pudła pod stołem, grzebania co jakiś czas w dokładaniu kolejnych urządzeń i kolejnych modyfikacjach w systemie.
Założyłem sobie że co kilka lat mogę wymienić sprzęt na nowszy, mój komp ma 3 lata, potrzeby zmian nie odczuwam i odpukać, nic się z nim nie dzieje (może poza koniecznością wymiany baterii bo ta trzyma tylko ponad godzinę). Od jakiegoś czasu procki typu c2d spełniają swoją rolę ponad moje oczekiwania a siedzę głównie w projektowaniu, obróbce zdjęć i dtp. Takie moje 3 grosze.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:11 Powód: Cytuj poprawnie!
Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:15 Powód: Cytuj poprawnie!
..
ale mi się wydawało że w temacie rozrywki pod kątem gier kwestia jest oczywista:
Podepnę sie pod temat gdyż pomocy mi potrzeba.
Przede mną kupno nowego komputera. Przeznacznie - obróbka zdjęć w Szopie. Gry, filmy, itp - nie.
Pierwotnie miał byc to laptop. Po burzliwych konsultacjach z rafrogiem prawie już zdecydowałem się na desktopa. Rzutem na taśmę trafiłem jednakże na cos takiego:
http://kuplaptopa.pl/product_info.ph...RW_WIN7_CZARNY
...
Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:16 Powód: Cytuj poprawnie!!!!
Dokładnie, tematem jest komputer do PRACY, nie do GIER. Do gier to można monstrum złożyć albo konsolę kupić, nie o tym temat.
Laptop to bardzo wygodna sprawa i myślę, że obecne nie spowolnią aż tak, pracować na pewno da się wygodnie, nie potrzeba AŻ TAK high-endowych parametrów.
Tylko jeszcze jedna sprawa - o ile w PC'cie za 3 lata wymieni się klawiaturę, monitor czy grafikę, żywotność nowych laptopów jest po prostu marnaZa 3-4 lata całość do wymiany pewnie będzie...
Lap to wygoda - pracujesz w jednym pokoju, w drugim, w hotelui jest cisza i spokój.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.