Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 237

Wątek: Wybór laptopa

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta

Obecne procki wielordzenioiwe są tak wypasione że kręcenie jest dla entuzjastów.

Mój procek ma odblokowany mnożnik, specjalne profile pamięci, ale na razie go nie kręce- po co?

Mam na myśli zakup procka z najniższej grupy cenowej (w okolicach 200zł) i właśnie wtedy ma to OGROMNE znaczenie
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:06 Powód: błędne cytowanie

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta

Mój procek ma odblokowany mnożnik, specjalne profile pamięci, ale na razie go nie kręce- po co?
    Jak to po co? Dla zasady
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    Kupowanie laptopa po to aby sobie leżał na biurku to poroniony pomysł oczywiście wg mnie.
    A według mnie nie jest to poroniony pomysł. Jeśli taki laptop spełnia wymagania, to warto go kupić zamiast blaszaka choćby dlatego, że jest dużo mniej energochłonny.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A według mnie nie jest to poroniony pomysł. Jeśli taki laptop spełnia wymagania, to warto go kupić zamiast blaszaka choćby dlatego, że jest dużo mniej energochłonny.
    Rzeczywiście jeśli z komputera korzystamy w celu przeglądania internetu to fakt, że na baterii trochę podziałamy, ale jeśli laptopa zmusimy do bardziej wytężonej pracy to gra już chyba nie jest warta świeczki.
    To że laptop potrafi OSZCZĘDZAĆ energię nie oznacza, że działa na powietrze
    a blaszaka też można złożyć mniej łakomego
    Ostatnio edytowane przez arhtus ; 17.02.10 o 19:43

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Do oszczędzania na prądzie, internetu, filmów i Worda kupuje się coś takiego

http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=55179

lub

http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=53699

yendash
    Gość
    Rzeczywiście jeśli z komputera korzystamy w celu przeglądania internetu to fakt, że na baterii trochę podziałamy, ale jeśli laptopa zmusimy do bardziej wytężonej pracy to gra już chyba nie jest warta świeczki.
    ...
    a mógłbyś zdefiniować pojęcie pracy wytężonej. Sam nie wiem czy się łapię ale z laptopem (i zewnętrznym lcd) robię wszystko na potrzeby druku do każdego formatu. Bynajmniej nie cierpię a dodatkowo chwila zajmuje mi spakowanie śmietnika i podróż do klienta na spotkanie.
    p.s. kopia zapasowa robi się automatycznie każdego dnia, więc nie ryzykuję wiele przenosząc wszystko.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Monitor już mam.
    Jakiego konkretnego blaszaka, lepszego od tego w/w laptopa, kupię za 3000?
    Konkretnego polecał nie będę bo się zrobi wojna systemowa Ale ze swoich doświadczeń, osoby nie grającej, mogę powiedzieć tylko - bierz laptopa, zwłaszcza jak masz zewnętrzny monitor. Uwolnij się mentalnie od pudła pod stołem, grzebania co jakiś czas w dokładaniu kolejnych urządzeń i kolejnych modyfikacjach w systemie.
    Założyłem sobie że co kilka lat mogę wymienić sprzęt na nowszy, mój komp ma 3 lata, potrzeby zmian nie odczuwam i odpukać, nic się z nim nie dzieje (może poza koniecznością wymiany baterii bo ta trzyma tylko ponad godzinę). Od jakiegoś czasu procki typu c2d spełniają swoją rolę ponad moje oczekiwania a siedzę głównie w projektowaniu, obróbce zdjęć i dtp. Takie moje 3 grosze.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:11 Powód: Cytuj poprawnie!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    ...
    a mógłbyś zdefiniować pojęcie pracy wytężonej. Sam nie wiem czy się łapię ale z laptopem (i zewnętrznym lcd) robię wszystko na potrzeby druku do każdego formatu. Bynajmniej nie cierpię a dodatkowo chwila zajmuje mi spakowanie śmietnika i podróż do klienta na spotkanie.
    p.s. kopia zapasowa robi się automatycznie każdego dnia, więc nie ryzykuję wiele przenosząc wszystko.
    Wytężona praca komputera to taka przy której najbardziej energochłonne podzespoły takie jak procesor i karta graficzna mają co "robić"
    Taki najprostszy przykład to gierki
    Z tego co się orientuję to w temacie chodzi o komputer także do rozrywki, a nie tylko do pracy.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:15 Powód: Cytuj poprawnie!

yendash
    Gość
    Wytężona praca komputera to taka przy której najbardziej energochłonne podzespoły takie jak procesor i karta graficzna mają co "robić"
    Taki najprostszy przykład to gierki
    Z tego co się orientuję to w temacie chodzi o komputer także do rozrywki, a nie tylko do pracy.
    ..
    ale mi się wydawało że w temacie rozrywki pod kątem gier kwestia jest oczywista:

Podepnę sie pod temat gdyż pomocy mi potrzeba.

Przede mną kupno nowego komputera. Przeznacznie - obróbka zdjęć w Szopie. Gry, filmy, itp - nie.
    Pierwotnie miał byc to laptop. Po burzliwych konsultacjach z rafrogiem prawie już zdecydowałem się na desktopa. Rzutem na taśmę trafiłem jednakże na cos takiego:
    http://kuplaptopa.pl/product_info.ph...RW_WIN7_CZARNY
    ...
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.02.10 o 00:16 Powód: Cytuj poprawnie!!!!

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dokładnie, tematem jest komputer do PRACY, nie do GIER. Do gier to można monstrum złożyć albo konsolę kupić, nie o tym temat.

Laptop to bardzo wygodna sprawa i myślę, że obecne nie spowolnią aż tak, pracować na pewno da się wygodnie, nie potrzeba AŻ TAK high-endowych parametrów.

Tylko jeszcze jedna sprawa - o ile w PC'cie za 3 lata wymieni się klawiaturę, monitor czy grafikę, żywotność nowych laptopów jest po prostu marna Za 3-4 lata całość do wymiany pewnie będzie...

Lap to wygoda - pracujesz w jednym pokoju, w drugim, w hotelu i jest cisza i spokój.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Tylko jeszcze jedna sprawa - o ile w PC'cie za 3 lata wymieni się klawiaturę, monitor czy grafikę, żywotność nowych laptopów jest po prostu marna Za 3-4 lata całość do wymiany pewnie będzie...
    za 3-4 lata, to i tak będziesz zmuszona do wymiany z powodu wydajności...

Choć w sumie są maszynki, które spowodzeniem wytrzymują dwa razy tyle... np IBM z serii X... miód.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.