Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Konstruktywne uwagi do konkursu PEN HD Film

| OlyJedi Awatar Keek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Konstruktywne uwagi do konkursu PEN HD Film

Dziwne troche. Zeby wygrac PENa, musze posiadac* PENa. Skoro wiec juz go mam, to po wygrywac drugiego? Dla dziewczyny czy na sprzedaz?
    Sensowniejsza bylaby zgoda na krecenie filmu czymkolwiek, a jesli jest to - ze zrozumialych wzgledow - dla firmy Olympus niekorzystne, moze nagroda niech bedzie wycieczka do cieplych krajow?

*) pozyczyc ewentualnie.

Awatar marcin:b
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie chcę wyjść na malkontenta, ale chciałbym wygrać PEN'a dlatego, że... go jeszcze nie mam, a nie dlatego, że właśnie jednego kupiłem (Wow!) fajny jest - załatwię sobie jeszcze 2 albo 3 i postawię na półce...

Oly z tego co wiem stara się przeciągnąć użytkowników innych systemów do siebie, ale właśnie mnie - jak na razie canoniera - stracił, pomimo moich najszczerszych chęci.

Poczekam na jakiś konkurs/promocję bardziej przyjazną dla wszystkich zainteresowanych-Olympusem-użytkowników-również-konkurencji
    Ostatnio edytowane przez marcin:b ; 25.01.10 o 16:56

qbic
    Gość
    Fakt dziwny konkurs.... a raczej regulamin.

piotrek204
    Gość
    1. Zgłaszając prace do Konkursu, a tym samym akceptując regulamin Konkursu, Uczestnik oświadcza, że posiada pełnię praw autorskich do każdej pracy i nieodpłatnie oraz bezterminowo zezwala Organizatorom na korzystanie z autorskich praw majątkowych do tej pracy oraz wyraża zgodę na publikację oraz przetworzenia i modyfikację pracy.
    2. Zgłaszając prace do Konkursu, a tym samym akceptując regulamin Konkursu, Uczestnik Konkursu oświadcza, że posiada pełnię praw autorskich do każdej pracy i udziela organizatorowi niewyłącznej i nieodpłatnej licencji na wykorzystywanie przesłanych prac w zakresie szeroko rozumianych działań marketingowych.

Czym sie roznia te punkty?

Punkty tez sa brzydkim (niestety powszechnym) naciaganiem na tanie/darmowe materialy promocyjne.

Ktos postara sie i zrobi udany film nakrecony PEN'em, olympus moze go wykorzystywac bez ograniczen, wystarczy fakt ze film zostal zgloszony.
    Inna osoba wysle na YT filmik idiotyczny, ale takie najczesciej robia furory w sieci, np nagranie striptizu gracjana, wynzania nastoletniej galerianki itp.
    Wg regulaminu nagrode zgarnie autor drugiego filmu, pierwszy moze nie dostac nic.

Nagroda 2 i 3 jest naciaganiem, musisz wsadzic 2000PLN by zyskac 2000PLN.

Bardziej fair jest zapis ze organizator zyskuje prawa do nagrodzonych prac.

Nie lepiej zaplacic drugiemu Laforet'owi i film sam sie rozniesie po sieci?

| OlyJedi Awatar Keek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Masz racje ... ale co innego Olympus mógłby zaproponować ??
    W przypadku wymogu krecenia na wlasnym aparacie, moglby to byc:
    Zuiko Digital ED 14-35mm F2.0 SWD albo Zuiko Digital ED 7-14mm F4.0 albo Zuiko Digital ED 35-100mm F2.0 albo Zuiko Digital ED 90-250mm F2.8 albo Zuiko Digital ED 150mm F2.0 albo Zuiko Digital ED 300mm F2.8.
    Lub tez kupon na nastepny, nieistniejacy jeszcze obiektyw z m4/3.
    No ale skoro - jak wsponial RE - jest to konkurs z mozliwoscia wypozyczenia sprzetu...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    mimo wszystko jest to pewnego rodzaju dyskryminacja,bo:
    albo posiadasz EP
    albo jedziesz do Wrocka
    albo posiadasz EP i jedziesz do Wrocka

u mnie odpadają wszystkie możliwości
    a mozna byłoby konkurs filmowy zrobić o EP albo coś w tym guście

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gryps Zobacz posta
    mimo wszystko jest to pewnego rodzaju dyskryminacja,bo:
    albo posiadasz EP
    albo jedziesz do Wrocka
    albo posiadasz EP i jedziesz do Wrocka
    Kupujesz on-line i masz 10dni na nakrecenie za darmo....

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Fajna reakcja.... a potem się dziwicie, dlaczego nie ma, na naszym forum, większej ilości konkursów z nagrodami (vide kalendarz).

Nie zdziwię się jak ten będzie ostatni.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

darkelf
    Gość
    Hm.... dlaczego muszę mieć Pena aby wygrać Pena? Jak przeczytałem maila o wygranej i Wrocławiu to się ucieszyłem, a tak... hmm.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Masło maślane

się z tego skądinąd lekko pół śmiesznego konkursu zrobiło
    Dodam tylko że osoby bez zameldowania i obywatelstwa polskiego brać w nim udziału nie mogą!
    A co do pomysłu to olek raczej się ośmieszył a nie zareklamował, rozumiem promocje i konkursy dla klientów firmy w rodzaju masz olka zrób nim zdjęcie i jak nam się spodoba dostaniesz nowszego. Lub tak jak niedawno było kup ten model to lampę dołożymy gratis - to oki.
    Ale masz Olympusa? Postaraj się a damy ci drugiego.
    Kompletnie bez sensu