Ciemne pomieszczenie. Sigma 50 mm. F1.4. Priorytet przesłony. 1/25s. E510 złapał ostrość błyskawicznie.
Ciemne pomieszczenie. Sigma 50 mm. F1.4. Priorytet przesłony. 1/25s. E510 złapał ostrość błyskawicznie.
EM5MII i od Olka: 17F1.8 + 45F2.0 + 60F2.8 + 75F1.8 + 7-14F.2.8 + 40-150F2.8 + Voigtlander 25mm F/0.95 (kiedyś EM5 + Panas20F1.7 + Oly12F2.0 + Sigma30F2.
E300+E620+ Samyang8Fish-Eye i 85mmF1.4+ZD35mmF3.5+ZD14-54F2.8-3.5+Sigma50F1.4+ZD50-200F2.8-3.5+FL-50R;C5060WZ
Moje prace fotograficzne można zobaczyć na szwajcaria-kaszubska.pl.
fajne zdjecia studioart,
ciekaw jestem co lepiej się sprawdzi 30mm czy 50mm sigmy do portretów tych ciasnych i nie tylko
Jeżeli chodzi o moje body tj. E-520 i obiektyw Sigma 50mm f1,4. To mam wielką tragedię, czasami w o wiele jaśniejszych warunkach niż kolega powyżej. Nie potrafi ustawić ostrości. Nie pozwoli AF wyzwolić migawki, kręci i kręci. nie wiem czy AF w puszce walnięty, czy obiektyw. Ustawienia aparatu sprawdzane. Nawet wspomagając lampą błyskową nie radzi sobie. Może ktoś ma podobny zestaw w Szczecinie ? Chciałbym dowiedzieć sie co jest zgrane.
Pozdrawiam
Witam
Ja z moim mam dokładnie tak samo jak ty.Pisałem juz wczesniej że byc może z lepszym body np ta Sigma wspólpracuje lepiej gdyż na youtube widziałem ten filmik Wprawdzie pokazuje on Sigme 30 ale może ona miec ten sam naped HSM.Z moim Olkiem moja 50-ka działa dokładnie tak jak ta 30-ka z tym D80.Jednak widac że w połączeniu z D300 AF tejże 30-ki działa znacznie sprawniej.Może ma ktos Sigmę 50 f1.4 i /30?
Dosc mocno mnie ten temat zainteresował wiec postanowilem sprawdzic ten obiektyw w innym systemie.Poszedlem wiec dzisiaj do Saturna i zabaczyłem to szklo z mocowaniem Canona.Krotka rozmowa ze sprzedawca i 500D + Sigma 50mm wylądował w moich rekach.Musze przyznac ze obiektyw spisywał sie lepiej niż dobrze.Ustawiał ostrośc dośc pewnie i szybko.Rzadko dokonywał jakiejkolwiek korekty.Wygląda na to ze ten obiektyw nie jest taki zły - a dokładniej jego AF ale we współpracy z wybranymi body.Mmoże Sigma jest jednak dosyc kaprysna?
Sigma jest dosyć nierówna. Jest naprawdę wysokie prawdopodobieństwo, że Twój egzemplarz jest uszkodzony.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
W taki razie może powinienem oddac mój egzemplaż do serwisu?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No to bardzo ciekawie rozwija się ten wątek.
Wiem co zrobię. Pójdę ze swoim body do sklepu sigmy i założę sobie ten obiektyw. Może rzeczywiście mam problem z tym egzemplarzem hmmmm?
A może ten obiektyw po prostu tak współpracuje z E-520.
Tak czy inaczej czekam na innych spostrzeżenia z tym obiektywem za co bardzo dziękuję.
Pozdrawiam