Fotka bardzo fajna, uliczka ładnie prowadzi wzrok, ale zastanawia mnie niebo.. Jest z tego samego zdjęcia? Bo górna część krawędzi tego szklanego budynku jakoś mnie tak nie przekonuje...
Fotka bardzo fajna, uliczka ładnie prowadzi wzrok, ale zastanawia mnie niebo.. Jest z tego samego zdjęcia? Bo górna część krawędzi tego szklanego budynku jakoś mnie tak nie przekonuje...
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Konkretnie to mnie nie przekonuje granica między niebem a budynkiem w tych zaznaczonych przeze mnie miejscach.
No i nie wiem, czy tak było, bo światło tak zagrało na krawędzi, czy jest to kwestia np. wyciągania z cieni budynków, czy może podmiany nieba. No tak się po prostu zastanawiam szukając dziury w całym![]()
Ostatnio edytowane przez Agulka ; 9.12.09 o 17:52
Tak, przyznam szczerze, że nad tym samym się zastanawiałam. Mi to wygląda na wklejone niebo. Ale może nie mam racjiPewnie rozwiejesz nasze watpliwości.
A poza tym bardzo przyjemny kadr, ładnie skomponowany.
Pozdrawiam, Jola
Pierwszy raz, robiłem taką "składankę". Miałem trzy takie same kadry z ręki, z różną ekspozycją (bracketing). Postanowiłem nie robić HDR-a tylko wybrać kadr gdzie lepiej naświetlone jest dół i wstawić niebo z kadru, gdzie wyszło najlepiej. Ponieważ kadry nie były dokładnie takie same ("z ręki"), musiałem je zgrywać na warstwach. Niestety, nie całkiem mi się to udało. Zgranie (dokładne) na warstwach, dwóch przesuniętych i skręconych względem siebie kadrów to jeszcze dla mnie za trudne![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zawsze musi być ten pierwszy raz.
To jak z szaleństwami w PS nie od razu ma się wyczucie , kiedy jest go dość.
Bardzo ważne jest aby przy "zapożyczaniu"nieba krawędzie budynków, drzew itd, nie różniły się konturami. Być może gdyby niebo było trochę jaśniejsze, a dodatkowo na krawędziach użyłbyś "sciemniania" nie dostrzeglibyśmy różnicy.
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
A ja jeszcze zapytam o bracketing: zmiana była dokonywana względem czasu czy przysłony? Który parametr był sztywny?
Po stu zdjęciach, dojdę do takiej wprawy jak w prostowaniu
Agulka- trochę mnie zaskoczyłaś, musiałem zajrzeć do instrukcji. Ponieważ zdjęcie było robione w trybie M, więc zmiana czasu migawki.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 9.12.09 o 21:19
To w takim razie lepiej. Bo wydaje mi się, że większe mogłyby być trudności z dopasowaniem nieba, gdybyś fotografował na S - zmieniałaby Ci się wartość przysłony i tym samym chyba ostrość krawędzi budynków. Tak mi się wydaje...
No to znowu mały fragment większej całości![]()