Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jeszcze wspomnienia z lata....
Bullando....
w 31 coś jestŁadnie
![]()
Fotka nr 31- choć właściwie to taki widoczek, to muszę powiedzieć, że się podoba ale dlaczego to sam nie wiem.![]()
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
No to ja sie wylamie chlopakiWpatrywalam sie w nia z uparciem i nie znalazlam nic co by przyciagnelo moja uwage. Mily wakacyjny widoczek, ale nie porywa, niebo nic ciekawego i do tego kadr praktycznie pol na pol.
Sorry Waruga, nie miej mi tego za zle, mysle ze powinienes troche bardziej sie skoncentrowac przy twoich fotach, pewnie kolejne beda lepsze, ale na ohy i achy musisz ciezko zapracowac![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Z portowych ciekawe jest 27, chociaż coś mi nie do końca kadr gra. W tej gęstwinie masztów jest coś fajnego. Na innych zdjęciach nie ma charakterystycznych przedmiotów, osób, które przykułyby uwagę.
Widoczek 31 moim zdaniem byłby ciekawy, gdybyś podniósł wodę do 2/3 i dał tylko 1/3 nieba. Tak, żeby na oglądcza ta woda z kadru się przelała.
Ostatnio edytowane przez waruga ; 20.11.09 o 01:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
Hej
Dużo pracy przed tobą. Jeśli zależy ci na lepszych efektach musisz dużo czytać i oglądać efekty pracy innych. Przede wszystkim poznać podstawowe fotograficzne zasady które na początek powinny być jak alfabet. Bardzowiele możesz sie nauczyć czytając komentarze innych pod forumowymi fotkami.
Żeby nie przedobrzyć, na dzisiaj zasada pierwsza. Zdjęcie musi być ostre. Program do obróbki tylko podrasowuje ostrość.Nie da się naprawić zdjęcia nieostrego , wyostrzając programem. Zapanuj nad swoim aparatem i naucz sie prawidłowo nastawiać ostrość na obiektach. (patrz instrukcja obsługi aparatu). Wszystkie kadry nieostre osobiście wywalam do kosza na wstępie i co najwyżej zastanawiam się jaki popełniłam błąd i jak na drugi raz go uniknąć. Widziałam , że masz kłopot z ostrzeniem. Na początek proponuję prosty i bezpłatny program do obróbki Picassa- znajdziesz w necie. Tam do ostrzenia służy suwak i łatwiej podejrzeć efekt końcowy.
No i podstawa- NIGDY nie pracuj na oryginale.
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/