Ostatnie po przeróbkach nabrało tego klimatu który lubię. I jak napisał Wiejo: "światełko zagrało na barwach".![]()
Ostatnie po przeróbkach nabrało tego klimatu który lubię. I jak napisał Wiejo: "światełko zagrało na barwach".![]()
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Ja tez wole ostatnie po "makijazu"![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
553a - bardzo ładne, z klimatem i te kolorki faktycznie śliczne
545 - chyba wolę oryginał
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Pogoda nie sprzyja fotografowaniu pejzaży, chyba będzie trzeba poczekać aż śnieg spadnie albo mgły się pojawią
Tymczasem parę "nocnych" zdjęć, bo jakoś wieczorem pogoda tak nie przeszkadza, jeśli tylko nie pada
W galerii jest zdjęcie
556
Z tego samego miejsca zrobiłem też inne. Tu zakłady chemiczne, bogato oświetlone w nocy.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
o ile dobrze mi odczytało exifa z 556:
Exposure Time: 15.000 s
Aperture: f/8.0
ISO equiv: 100
to spróbuj ustawić większą przysłonę (prawie maksymalną), na latarniach powinny się pojawić przyjemniejsze gwiazdki.
Sam kadr i wykonanie jest ok
co do dwóch ostatnich to coś niedobrego dzieje się z jakością, szczególnie niebo. Dziwne kolorowe plamy ni to szum ni to jakaś kompresja
No z niebem jest coś nie takale sam odbiór zdjęcia przyjemny, podobają mi się światła
![]()
A ja cicho siedzialam, bo myslalam ze to tylko na moim monitorze.
Ale Tommy_G ma racje, ja tez widze na wszystkich fotkach w gornej czesci nieba jakies ciemnozielone i inne kolorowe plamki, z jakoscia tez cos nie tak, ale tylko na gorze.
Ale generalnie fajne foty, jakos specialnie przypadla mi do gustu pierwsza z zakladow chemicznych![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic