Strona 31 z 54 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki za odpowiedź Heniobe. Sprawdziłem w gwarancji jest numer seryjny (kod kreskowy) potrzebny przy rejestracji ONLINE produktu, na górze opakowania obiektywu taki numer jest tylko w formie naklejki, natomiast numer kodu kreskowego z opakowania, który należy wyciąć nie jest taki sam jak nr seryjny.

Jak będzie sprawa kodu wyglądać jeśli chodzi o opakowanie E-30 kit z obiektywem 14-54 ? Wystarczy górny kod kreskowy opakowania samego aparatu, czy też górny kod kreskowy opakowania całego zestawu ?Oczywiście tutaj sprawa wygląda tak samo jak w przypadku opakowania obiektywu czyli numer seryjny produktu, który można znaleźć w gwarancji (a który należy podać przy rejestracji On-line) nie jest taki sam jak numer kodu kreskowego z opakowania, ponadto kody kreskowe opakowania całego zestawu i opakowania samego aparatu E-30 są różne.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 4.11.09 o 18:06

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedź Heniobe. Sprawdziłem w gwarancji jest numer seryjny (kod kreskowy) potrzebny przy rejestracji ONLINE produktu, na górze opakowania obiektywu taki numer jest tylko w formie naklejki, natomiast numer kodu kreskowego z opakowania, który należy wyciąć nie jest taki sam jak nr seryjny.

Jak będzie sprawa kodu wyglądać jeśli chodzi o opakowanie E-30 kit z obiektywem 14-54 ? Wystarczy górny kod kreskowy opakowania samego aparatu, czy też górny kod kreskowy opakowania całego zestawu ?Oczywiście tutaj sprawa wygląda tak samo jak w przypadku opakowania obiektywu czyli numer seryjny produktu, który można znaleźć w gwarancji (a który należy podać przy rejestracji On-line) nie jest taki sam jak numer kodu kreskowego z opakowania, ponadto kody kreskowe opakowania całego zestawu i opakowania samego aparatu E-30 są różne.
    Wydaje mi się, że mylisz pojęcia " kod kreskowy wycięty z opakowania " z kodem kreskowym pudełka jako takiego. Trzeba wysłać "kod kreskowy wycięty z opakowania aparatu/obiektywu " a więc ten który jest zgodny z numerami na karcie gwarancyjnej a nie "kod upakowania/pudelka" bo on jest taki sam na wszystkich pudełkach tego typu. Kod zgodny z tym co na karcie gwarancyjnej i ten z pudełka ale dotyczący zawartości pudełka /a nie pudełka/ są unikalne dla każdego obiektywu/aparatu. ufff ale się napisałem. pozdrawiam hb.
    PS To, że kod kreskowy jest naklejony wynika z toku produkcji. Kody na pudełku są nadrukowane bo dotyczą konkretnego opakowania.Po zapakowaniu produktu/aparat-obiektyw/ nakleja się kod tego produktu na pudełko i kartę gwarancyjną i są to kody unikalne, dotyczące tego, konkretnego egzemplarza. Śledząc pudełko z konkretnym kodem wiedzą do jakiego sklepu zostało to skierowane. uffff. pozdrawiam hb.
    Ostatnio edytowane przez heniobe ; 4.11.09 o 18:34

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Z opakowania ZD 9-18 wyciąłem górny kod i dostałem cashback. Z opakowania E-30 z kitem (czyli tego dużego pudła) też wyciąłem górny kod i dostałem lampę i plecak. Wniosek z tego jest jeden: tnijcie u góry.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam ponownie

Uznanie dla organizatora promocji - list z kodami wyslany do Niemiec 28.10 (polecony priorytet) - dzisiaj przyszla lampa! 3 tygodnie lacznie z czasem obu przesylek!
    No ale np. kasa z cash-backu jeszcze nie przyszla, choc wysylane bylo razem

PS - czy ktos sie orientuje jak wyglada kwestia gwarancji na te gratisy (tu - lampa)? Bo karta gwarancyjna jest w pudelku - tyle, ze nie podsteplowana. A faktury/rachunku nie ma (bo nie moze byc)...

pozdr.
    JBr.
    Ostatnio edytowane przez JBr ; 12.11.09 o 14:44
    Baza fotografii krajoznawczej - www.foto-baza.pl - foto@foto-baza.pl
    Aktualnie 12 533 zdjęcia z 19 krajów.
    Wydawnictwa autorskie: http://www.foto-baza.pl/index.php?menu=autorskie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    227
    Moja galeria
    A ja wysłałem zgłoszenie wraz z kodem priorytetem 4 listopada, a DZISIAJ kurier dostarczył mi lampę Dziękuję OLYMPUS

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez JBr Zobacz posta
    Witam ponownie

PS - czy ktos sie orientuje jak wyglada kwestia gwarancji na te gratisy (tu - lampa)? Bo karta gwarancyjna jest w pudelku - tyle, ze nie podsteplowana. A faktury/rachunku nie ma (bo nie moze byc)...

pozdr.
    JBr.
    Z tego co mi cora mowila to w kompie z danymi jest przyporzadkowanie gratisow do daty kupna produktu.Tak wiec gwarancja leci rownolegle z aparatem.wiec jesli masz aparat pol roku to gwarancja na gratis od dzis(jak dostales) jest o pol roku krotsza.Tak mysle.

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

cashback zuiko 9-18

Czy zwrócił ktoś uwagę czy aby w kilku dużych sklepach internetowych ze sprzętem foto ostatnio nagle nie podrożało zuiko 9-18. Ostatnio z różnych powodów przeglądałem oferty i cena oscylowała w granicach 1700 zł teraz w dużej części sklepów cena przekracza 2000 zł. Czyżby jakieś zawirowania na rynku walutowym, czy może sprzedawcy chcą wykorzystać akcje promocyjną i podnoszą ceny, bo przecież i tak klient dostanie różnicę a oni więcej zarobią...

| OlyJedi Awatar pschemo
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A ja nadal czekam na przelew.. Wysłałem kody listem poleconym, priorytetem 13 października i cisza..
    Poczekam do wtorku i będę kombinował..

Orientuje się ktoś czy warto dzwonić do Olympusa Polska? Czy od razu do Niemiec ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wygląda na to, że tylko w Fotobasi jest w starej cenie. Sklep gdzie ja kupiłem już chyba nie jest na liście w skąpcu i ceneo. Nie pamiętam jego nazwy.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    fotobasia wróciła do łask ?

wiem ze kiedys było z nimi duuuuzo problemów - przewija się na Forum.
    Ja kupiłem u nich korpus o przysłali mi szybko, ale potem ludzie czekali i czekali i czekali