Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 156

Wątek: Plotki o Olympusie E-P2

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    jak sądzicie? ten sam moduł AF co w E-P1, czy zdecydowanie lepszy?
    opcja nr 3 - lepszy, ale nie zdecydowanie
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Dobrze, że wywaliłeś ze stopki ten slogan o kończeniu z onanizmem sprzętowym
    Caly czas bije sie z myslami, zeby wyjsc z watku sprzetowego

Deklarowałeś, że video mode jest dla Ciebie równie ważne, co fotografowanie, a nie zanosi się, by w najbliższym czasie w tej materii coś mogło zagrozić pozycji GH1.
    Opisalem w watku bodajze o GF1, czy GH1. Zamienilem GH1 na GF1, ktore nie bedzie i tak body do konca zycia, chce teraz zainwestowac w lepsza szklarnie.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Caly czas bije sie z myslami, zeby wyjsc z watku sprzetowego
    Dasz sobie na luz jak znajdziesz, to czego szukasz Satysfakcję.

Zamienilem GH1 na GF1, ktore nie bedzie i tak body do konca zycia, chce teraz zainwestowac w lepsza szklarnie.
    Co zatem z filmowaniem? Było Twoim KLUCZOWYM kryterium wyboru sprzętu

PS. Widziałem 7-14 za grubo ponad 1000EUR. Sporo jak za bekę, którą produkuje.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    ...PS. Widziałem 7-14 za grubo ponad 1000EUR. Sporo jak za bekę, którą produkuje.
    Wiem, że OT - czy "beka" to niby jest dystorsja? A miałeś kiedykolwiek w rękach 7-14???? A na pewno masz na myśli Zuiko Digital 7 - 14 mm/4.0????? Czy widziałeś kiedyś w życiu obraz z tego obiektywu???????????
    Jack
    P.S. Sugerowana cena detaliczna 8290,- zetów brutto.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Co zatem z filmowaniem? Było Twoim KLUCZOWYM kryterium wyboru sprzętu
    Zjechalem do 720p30 i troche mniejszej kontroli, ale nadal z mozliwoscia wplywu na przyslone. To byl warunek, bez mozliwosci jej wybierania (mimo, ze na suwaku) - nie zmienilbym body.

PS. Widziałem 7-14 za grubo ponad 1000EUR. Sporo jak za bekę, którą produkuje.
    Tu jest jedna rzecz, ktorej totalnie nie moge pojac... Slysze totalnie rozne opinie! Nic posredniego...
    Mnostwo bardzo pozytywnych opinii, bioracych pod uwage zarowno jakosc jak i porecznosc, rozmiar i wage szkla. Komentarze, ze to jedno z najlepszych szkiel w u43. Ze dla niego warto kupic u43. Ze z GF1 to idealne przenosne polaczenie, nawet wizjer nie potrzebny.

I zrozumialbym, gdyby to pisali nowicjusze. Ale taka sama opinie slysze od kolegi, ktory rownowlegle LEICI i u43 uzywa, a jego wymagania sa na poziomie SUMMILUX'a 25mm f/1.4. Poprosilem go o sample. Byc moze dostane je dopiero za 3-4 tyg, jak wroci z Kuby.

U nas na forum - totalne pojechanie. Sample, ktore widzialem, nie sa ostre, ale sample z 7-14 ZUIKO, ktore widzialem w necie tez nie byly ostre wszedzie. Czy ty szklo z jego zastosowaniem ma byc ostre wszedzie?

Jak otworze w osobnych zakladkach:
    ZUIKO 7-14mm @7mm f4 http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...02/157/019.jpg
    LUMIX 7-14mm @7mm f4 http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...02/157/007.jpg

to ZUIKO nie powala LUMIXa... A ze cos jest korygowane softowo? Mnie interesuje w tym przypadku efekt koncowy. Jezeli korekcja da mydlo - OK - moge powiedziec, ze rezultat koncowy jest slaby. Ale nie wydaje sie, ze tak jest...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Wiem, że OT - czy "beka" to niby jest dystorsja? A miałeś kiedykolwiek w rękach 7-14???? A na pewno masz na myśli Zuiko Digital 7 - 14 mm/4.0????? Czy widziałeś kiedyś w życiu obraz z tego obiektywu???????????
    Jack
    Jacek, EL mówił o Panasowym 7-14 w m4/3, który jest nieco inny od Olkowej wersji 4/3. Nieco oznacza tu ogromne dystorsje.

Pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    to ZUIKO nie powala LUMIXa... A ze cos jest korygowane softowo? Mnie interesuje w tym przypadku efekt koncowy. Jezeli korekcja da mydlo - OK - moge powiedziec, ze rezultat koncowy jest slaby. Ale nie wydaje sie, ze tak jest...
    Ano własnie ta softowa korekcja to jest clou sprawy. Fakt, że wady optyczne na przykład teleskopu Hubble'a częściowo ratowano oprogramowaniem. Rozciąganie pikseli jest jednak działaniem stratnym. Kosztuje. Kosztuje jakość obrazu.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 4.11.09 o 17:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Ano własnie ta softowa korekcja to jest clou sprawy.[...] Rozciąganie pikseli jest jednak działaniem stratnym. Kosztuje. Kosztuje jakość obrazu.
    A obejrzales Radek dwa sample w osobnych zakladkach\oknach?
    Pytanie - jak duzo obrobka psuje. Dlaczego dookola wszyscy mowia o tym psuciu, jak te sample powyzej tego nie potwierdzaja?

A moze ja czegos nie widze?

qbic
    Gość
    Jak otworze w osobnych zakladkach:
    ZUIKO 7-14mm @7mm f4 http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...02/157/019.jpg
    LUMIX 7-14mm @7mm f4 http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...02/157/007.jpg
    To na pewno dobre sample?
    Lumix po tej korekcji wygląda lepiej niż ZD 7-14 O_o

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    A obejrzales Radek dwa sample w osobnych zakladkach\oknach?
    Pytanie - jak duzo obrobka psuje. Dlaczego dookola wszyscy mowia o tym psuciu, jak te sample powyzej tego nie potwierdzaja?

A moze ja czegos nie widze?
    1. Pokaż zdjęcia tablic testowych z jakiegoś serwisu wiarygodnego. I zdjęcia kolorowych obiektów, by zobaczyć co wyprawia się z kolorem.
    2. Abstrahując od kwestii jakości. Problem w tym, że zgadzając się na taka obróbkę przywiązujemy się do oprogramowania, które nie musi być ani dobre, ani tanie, ani pasować do naszego systemu pracy.
    Dobrze pamiętam jakie fochy stroił Nikon z okazji zakodowania balansu bieli za czasów D2.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Abstrahując od kwestii jakości. Problem w tym, że zgadzając się na taka obróbkę przywiązujemy się do oprogramowania, które nie musi być ani dobre, ani tanie, ani pasować do naszego systemu pracy.
    Dokładnie.

Swoja droga te kafelki albo są krzywe, albo obydwa obiektywy w dosyć dziwny sposób gna linie proste.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    To jeszcze o niczym nie świadczy

Te sample sa podejrzane dla mnie, nigdy nie miałem na ZD 7-14 takiego mydła w rogach.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 4.11.09 o 18:22 Powód: Automatyczne scalenie postów