Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
i np. tak chwalony D90 prześwietla na matrycowym o jakieś co najmniej .3 EV.
a na tym całym Dxo jest w czołówce, nie mówiąc o ziarnie na iso 200.. ale fotki są i tak fajne zwłaszcza na profilu velvia 50![]()
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
A to to co innego, w D90 pomiar matrycowy jest nieco entuzjastyczny, ale niewiele, znając tę przypadłość łatwo można sobie poradzić, choćby wstukując korekcję -1/3 EV na stałe.
W naszej dyskusji nie chodzi o wyskalowanie swiatłomierza, tylko o tzw. ( słynna) rozpiętość tonalną. A tu D90 radzi sobie naprawdę nieżle.
Cześć.Ch.
Jak wynika z pewnego źródła trwają zaawansowane prace nad następcą flagowego modelu Olympusa. Niestety z informacji wynika , że dotychczas stosowane szkła nie będą miały już żadnego zastosowania - pewnie się zdziwcie... Już wyjaśniam.
Zespół badawczy, śledząc wielowątkowe wypowiedzi użytkowników forum doszedł do wniosku iż jedynie słuszną koncepcją i nową drogą obrazowania będzie zastosowanie tzw aparatów hybrydowych.
Nie używając zbyt skomplikowanego języka technicznego,miejsce zimnego i mało przyjaznego układu optycznego zajmą gałki oczne.
I tak w zależności od upodobań operatora będzie można zastosować oko żaby, ryby, sokoła, kobiety, mężczyzny..............
Niestety na obecnym etapie naukowcy nadal stoją przed wyborem czyj mózg miałby posłużyć za wzorzec oprogramowania aparatu ( www.brainchoice.jp - można przesyłać sugestie i propozycje).
Jeśli tylko pojawią się nowe informacje nie omieszkam się nimi podzielić.
Pozdrawiam
Pytanie do QBIC, MYNAMEISNOBODY i JANKO MUZYKANT
A co powiecie na Fuji serii S*Pro z tą matrycą składającą się z dwóch rodzaji pikseli...oczywiście z jakimś szkłem powiedzmy dającym radę..
zZz