za innymi, podobają mi się 2 i 4
za innymi, podobają mi się 2 i 4
Za poprzednikami - dwójeczka świetna, bardzo mi się podoba ta fota.
Poza tym:
1. Nie przemawia do mnie
3. Jakoś tak szaro a nie B&W
4. Przyjemne (ale na portretach to się kompletnie nie znam).
Pozdrawiam i czekam na kolejne
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Pozwole sobie jeszcze zamieścić fotkę kotki która dopiero się oswaja z nami i troszkę ruchliwa jest więc fotografowanie na razie jest utrudnionemowa oczywiście o fotce nr 7...
Fotka nr 6 to moje eksperymenty z ostrością i GO![]()
Olympus E-M5 + 12-50
5 super
6 nie przemawia do mnie
7 kotek fajny ale lekki przepał na nodze drapaka![]()
Pięknego masz kota! To w zasadzie pierwsza myśl po obejrzeniu ostatniej wrzutki. Poznęcałabym się nad tą kotką jeszcze, w sensie fotograficznym oczywiście, jakieś inne ujęcia, które nie dawałyby odczucia takiego centralnego kadru. Nawet tą fotkę pozbyłabym prawej strony, nawet kosztem części tego ustrojstwa do drapania.
6 traktuję tylko i wyłącznie jako zdjęcie techniczne, nie wyzwala ono u mnie żadnych emocji.
W 5 rozumiem zamysł, chociaż wydaje mi się, że osobiście kombinowałabym z horyzontem, żeby nie wypadał w połowie kadru. Chciałam też napisać, że wolałabym proporcje kadru 4:3, ale w porę spojrzałam w exif i się opamiętałam![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
5. ładne, ale mam kłopot z horyzontem - jest w połowie kadru i ma nierówną zbyt ciemną linię (wiem, drzewa) co powoduje, że za bardzo przyciaga moją uwagę
6. to testy, więc raczej nie ma co komentować
7. kotka jest prześliczna sama w sobie, ale kadr już nie bardzo... zwłaszcza prawa strona przeszkadza
Kicia piękna, ale przydałby się inny kadr.
4- Zęby mnie odrzucają.![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Kot jest fajny... a byłby fajniejszy gdyby całe tło stanowiła firanka, a nie paskudna żaluzja.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie, buzia może być otwarta, ale trochę mniej i przy innym ustawieniu. W takim ustawieniu zarówno postać jak i przede wszystkim twarz, ulegają zniekształceniu. A zęby się rzucają w oczy tak, jakby były na pierwszym planie. Wyeksponowałabym więc raczej oczy.
Pełny uśmiech, "modelkowy", nawet w tradycyjnym kadrze, wymaga równie "modelkowych" ust i zębów. Nieliczni mogą sobie na to pozwolić.
Taki kadr, z góry, bywa bardzo fajny, ale ja bym modelkę inaczej ustawiła i inaczej ubrała. Pokaż ją w bardziej tradycyjnym kadrze.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...