Myślałem, że mi powiecie, bierz człowieku ten drugi statyw jest fantastyczny a na dodatek tańszy i dostępny tu mnie na miejscuWiem, że kupując tanio kupie dwa razy, bo już mi sie takie statywy walają po chałupie, ale ten digipod dosyć solidnie wygląda i jest troche wyższy od gold i slika.
No więc, bierz człowieku ten drugi statyw jest fantastyczny... z wyglądu
A tak całkiem poważnie, zwróć uwagę na ilość segmentów z których zbudowane są nogi.
Im więcej tym cieńsze sekcje, tym mniej stabilnie może być,
tym bardziej że ten tańszszy z aluminium
więc też lżejszy i czymś trza go będzie dociążyć, by ustabilizować.
Przewaga wysokości (4cm samego statywu) bierze w łeb w tym momencie.
GP jest naprawdę wysoki i ze schowaną kolumną przy moim (175) wzroście
pracuje się z nim całkiem komfortowo, a jak kolumnę na maxa wyciągnąć,
to i chłop wysoki (2m) ma aż nadto wysokości.
Wybór należy do ciebie. Kupuj, testuj,
co najwyżej dołączy do gromadki już walających się
Ewentualnie możesz kupić towar z wypracowaną opinią.
Ja postawiłem na Golda bo to jak dwie krople wody z Manfrotto.
Wiem co piszę, bo miałem okazję je skonfrontować i ... różnicy (prócz ceny) nie widziałem.
Mam, nie zawiódł mnie, POLECAM.
Zresztą swoje wrażenia opisałem w tymże wątku - https://forum.olympusclub.pl/showthr...355#post128355
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
no cóż przekonaliście mnie do YH324A teraz jeszcze sprawa głowicy, która jest bardziej praktyczna YH410 czy 431? Aha a czy giełda w Stodole działa jeszcze?
a gdzie w Warszawie można na żywo obejrzeć ten statyw?
Witam i ja w temacie statywów.
Mój umarł po przejechaniu autem.
Co wybrać? Velbon Sherpa 600R 600, czy GoldPhoto YH324 + Głowica 3D GoldPhoto YH410.
Taki łazik ze mnie i teraz kupilem Mirrora 500mm.
Więc tak do kompletu pod ten obiektyw szukam no i do innych coby zdatny był, tzn. panorama, tele. A może coś lepszego, bardziej zdatnego jak się uda zmieścić tak do 400 zł.
Olympus E-510 Double Kit, Zuiko Digital 14-54mm, Samyang 500mm F6.3 i nadal Olympus Camedia C-4000 ZOOM + KING UV 52 mm.