13 fajne kolorki i bardzo przyjemne dla oka![]()
13 fajne kolorki i bardzo przyjemne dla oka![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Fajne fotki, ciekawe ptaszki, ale jakość słaba![]()
11 bardzo ładna. Na moje babskie oko powinieneś troszkę popracować nad kolorystyką. Domyślam się , że okoliczności nie zawsze są ładnie oświetlone ale ja bym tam czasem wyciągnęła jakieś kolorki z tła jeśli jest przygaszone.
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Dzieki wszystkim za rady i pomoc.
Wczoraj wrocilem do mojej mini czatowni i pomeczylem troche kowalika karolinskiego ktory opanowal wrecz jeden z moich konarow.
Poczytalem troche o obrubce zdjec i pocwiczylem ale co stego wyszlo ocencie sami.
Pokornie wyslucham nowych rad i opini ,chodz coraz bardziej mnie denerwuje moja niemoc i powoli trace zapal.
Co do przepalen do zdaje sobie z nich sprawe,poprostu zla godzina wypadu i zbyt mocne slonce ( niezawsze ma sie czas o odpowiednich godzinach)
14.
15.
16.
17.
E-510- 14-42 ,40-150,70-300,FL-36
ty nooo :0 dajesz rade![]()
na ptaszkach to ja sie znam niewiele, ale wg mnie nie ma tragedii. jedynie ostatnie troche kontrastowe, ale reszta trzyma sie ladnie tonacji. ladnie wyostrzone po zmniejszeniu, dbasz o umieszczenie obiektu w prawidlowym miejcu kadru, co tu wiecej wymagac?
zauwazylem tylko, ze balansuje na granicy GO (DOF)- moze by tak jedna dzialka mniej dla pewnosci? w wypadku ptaszka dobrze (chyba) by bylo, zeby caly sie lapal na ostro. chyba, ze robisz detal typu glowka, albo oko.
dla mnie sa poprawne technicznie.
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Zdjęcia wydają mi się ciut przeostrzone - na piórach pojawia się schodkowy raster.
Samo kadrowanie, tło modela i sam model - w dechę.
Grizz- bo jedni pisza 'nie ostre" inni "przeostrzone", a tak na marginesie dopiero teraz napisales o co ci chodzi z tym ostrzeniem i teraz wezme sobie to do serca.
Chyba mam problem ze znalezieniem tego punktu ostrzenia pomiedzy zaostrym a nieostrym.
Ostatnio edytowane przez repti ; 21.08.09 o 09:02
Grizz -teraz robie:
smart sharpen
radius na 0.5
remove: lens blur
i ciagne "amount" az mi sie wydaje ostre