Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Sony A850

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Z tą masą, to nie rozumiem. Co pewien czas wraca ten temat. Porównaj wymiary i wagę E-3 z 14-35/2,0 oraz D700 z 24-70/2,0.
    Nikkor 24-70/2,8 ?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Wypada się tylko cieszyć.
    Przejrzałem właśnie szkiełka do tego systemu i ... wygląda TO całkiem interesująco, dla fotoamatora też.
    Poczekamy - zobaczymy.
    Pozdrówka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Co, bardziej Cię przeraża jako fanatyka innego systemu?
    Nigdy nie byłem , nie jestem , nie będe fanatykiem żadnego systemu

Bez znaczenia czym robie fotki .... dziś mam canona , jutro nikona za dwa dni Olympusa ....

Jeśli potwierdzi się cena, to SONY będzie mogło pretendować do miana firmy najbardziej przyjaznej klientowi.
    Sony czuje sie tak mocnym graczem ,że rozdaje karty ....

albo dział foto przynosi straty ....

Nie bardzo nie kalibruje szkieł minolty pod body Sony ... ... przejeli całą minolte i taki psikus

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Hm. Szczerze powiedziawszy to nawet nie cena mnie zniechęca do FF co jego masa.
    System, gdzie samo body waży 928 g (z akumulatorem) jest dla mnie pomyłką, jako dla amatora.
    Ile razy ja to już czytałem...
    Ale bądź konkretny i pokaż mi jakiekolwiek body dla amatora ważące 928kg z akumulatorem.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Wszystko fajnie pięknie ale plotki o cenie 1000 $ to chyba między bajki włożyć... A900 kosztuje obecnie 2600-2700$ i co dziwne w takim B&H jest "Out of Stock". Czyżby w Ameryce tak dobrze się sprzedawała, chyba, że Sony faktycznie planuje jakieś zamieszanie na rynku? Tak po specyfikacji sądząc i na logikę brać A850 może kosztować do 2000$ i będzie to i tak ciekawa cena - najtańszy FF na rynku, tańszy od konkurentów o niezłe szkło. A ograniczenia względem A900 teoretycznie nie bardzo bolesne...
    najblizszy chyba przeciwnik czyli 5DII kosztuje 2700, i uwazam ze jesli od A900 wyraznie lepszy

moze ogolny lifting cen sony sie szykuje

Co do wielkosci i ciezaru FF to wystarczy spojrzec na analogi, wszystko zalezy od szkla. W dodatku szkla przy tej samej rozdzielczosci na FF sa ostrzejsze.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Wszystko zależy, co z czym się zestawia. Manipulując danymi można wszystko udowodnić.
    Klient w miejskich macalniach bierze do ręki różne aparaty jak popadnie. Jak weźmie a300, e-520, E-620, d60, d5000 i potem Pentaksa k20d to nawet ten wydaje mu się ciężki. Mówię o typowym zestawieniu pod publikę, jakie widzisz na półkach dużych sieci.
    Słabo się znam na FF (bo zainteresowanie publiki było póki co znikome), więc powiedz sam mi ile razy więcej waży odpowiednik naszego obiektywu 70-300mm czyli 140-600mm przy tym samym świetle czyli f4-5,6 pod Sony FF... tutaj sam obiektyw waży mniej niż body a850 - do tego dążę.
    ps Mam torbę, która idealnie pasuje na samo body E-3, może i samo a850 dałoby się jakoś wepchnąć...
    Torba obecnie mi jednak najczęściej służy na inny sprzęt: kładę w rogu 40-150mm i lufą w dół e-510 z 14-54mm. Mam w niewielkiej torbie cały zestaw. Nawet nie wiesz, jak się cieszyłem z tego faktu łażąc całymi dniami po Tatrach.

zonkinho
    Gość
    Torba obecnie mi jednak najczęściej służy na inny sprzęt: kładę w rogu 40-150mm i lufą w dół e-510 z 14-54mm. Mam w niewielkiej torbie cały zestaw. Nawet nie wiesz, jak się cieszyłem z tego faktu łażąc całymi dniami po Tatrach.
    I E-510 robi Ci przepały na zdjęciach, a Sony nie.

diabolique
    Gość
    Mam w niewielkiej torbie cały zestaw. Nawet nie wiesz, jak się cieszyłem z tego faktu łażąc całymi dniami po Tatrach.
    Ja noszę codziennie ciężkie body plus dwa ciężkie i jedno lekkie szkło. Nawet nie wiesz jak się cieszę z tego faktu łażąc codziennie po mieście.
    Co powiesz na taki argument?

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    I E-510 robi Ci przepały na zdjęciach, a Sony nie.
    Dlatego kilka postów wyżej pisałem o poprawie matrycm, a nie zmianie ich gabarytów.
    ps słyszałeś coś o filtrach, zmianach ev itp.?
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Co powiesz na taki argument?
    Jak nie masz czasu na siłownię, to proszę bardzo. Ja tam wolę mieć BTW lekki balast przy ew. sprincie jakbym zobaczył na mieście, że moim sprzętem zainteresował się jakiś dres. Co powiesz na taki argument?
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 3.08.09 o 21:17

diabolique
    Gość
    Jak nie masz czasu na siłownię, to proszę bardzo. Ja tam wolę mieć BTW lekki balast przy ew. sprincie jakbym zobaczył na mieście, że moim sprzętem zainteresował się jakiś dres. Co powiesz na taki argument?
    Używasz aparatu do ćwiczenia bicepsów, biegania z dresami czy robienia zdjęć?
    Co powiedziałby na twój argument Ansel Adams?

PS. Jeszcze szybciej biegłbyś bez aparatu, pomyśl o tym!