Strona 17 z 82 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 816

Wątek: Pstrykownio-Tazownia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    ja trochę z innej beczki(mały OT). Takie pokazywanie obrony przed nożem(dotyczy zdjęcia nr54) to trochę lipa. Po pierwsze widać, ze technika z nieskutecznej sztuki walki jaką jest aikido. po drugie mam nadziej, że nie będą chcieli nigdy tego wykorzystać w praktyce.
    Aikido jest bardzo skuteczną sztuka walki -pozwala Ci się pomęczyc poruszać, dbać o zdrowie.

Tego nie uczy się w celach samoobrony - poza ogólna poprawą kondycji fizycznej
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Grizz dobrze mówi. Wyrabia koordynacje i rozwija ciało i umysł.
    Poza tym Aikido nie uczy ataku tylko obrony. Więc tu chodzi o zabranie noża a nie atak nożem. Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi.

masakrer raz dziołcha kręci chłopem a innym razem chłop dziołchą
    rzucają się wzajemnie na matę upadają potem wstają z uśmiechem na twarzy

Pozdrawiam
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez taztaz Zobacz posta
    Grizz dobrze mówi. Wyrabia koordynacje i rozwija ciało i umysł.
    Poza tym Aikido nie uczy ataku tylko obrony. Więc tu chodzi o zabranie noża a nie atak nożem. Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi.

masakrer raz dziołcha kręci chłopem a innym razem chłop dziołchą
    rzucają się wzajemnie na matę upadają potem wstają z uśmiechem na twarzy

Pozdrawiam
    Aikido uczy obrony bez ataku trochę śmieszne. Tak serio to kiedys trenowałem aikido w połączeniu z jujitsu i karate. Później doszło kilka systemów wojskowych oraz brazylijskie jujitsu. Dziś trenuje sobie w głównej mierze jujitsu i samoobronę z elementami karate(taki mix). Aikido jest nieskuteczną sztuka walki. Jest bardziej sztuka dla sztuki i jak grizz powiedział " pozwala Ci się pomęczyc poruszać, dbać o zdrowie." i to jest prawda. Czyli rekreacja pełną gębą. Doczepiłem się ataku i obrony przed nożem dlatego, że atak nierealny a obrona co najmniej nieskuteczna. Wracając do sedna sprawy, jak mozna trenowac obronę jeśli nie ma ataku?
    Taztaz - powiedziałeś "Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi." Prawda jest taka, że nie trzeba być dobrym nozownikiem. Każdy atak nożem jest arcy trudnym zadaniem dla broniącego się. Ciężko ujść z życiem a co dopiero nie zostać pociętym.
    aikidocy niech trenują, ale niech nie próbuja obronić się w taki sposób przed nożem na ulicy. Lepiej wiać.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    aikidudi dzięki za wizytę i opinię
    Powiem szczerze ze nie jestem specjalistą i nawet nie chcę być.
    Dobrze że to forum fotograficzne.
    To może tak o fotach.
    Pozdrawiam
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez taztaz Zobacz posta
    Międzynarodowa Federacja Aikido zezwoliła na używanie różowych kimon. Żeby przyciągnąć więcej miłośników różu.
    A tak poważnie to mata daje taki dziwny zafarb nawet z tym nie walczyłem. Zaczyna być wariatkowo jak ten róż zmiesza się ze światłem na sali, świat w barwach denaturatu albo ufoludki.
    To jak tyle różu było to pewnie i Doda była
    a tak serio fajna seria latania
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Kolejny latający odcinek.
    Pokaz Capoeira, koszalińska grupa.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Caop 01.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	317,2 KB
ID:	17481   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Capo 02.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	264,0 KB
ID:	17482   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Capo 03.jpg
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	327,3 KB
ID:	17483   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Capo 04.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	167,9 KB
ID:	17484  

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    i kolejne to już ostatnie z pokazu.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Capo 05.jpg
Wyświetleń:	145
Rozmiar:	190,3 KB
ID:	17495   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Capo 06.JPG
Wyświetleń:	163
Rozmiar:	175,9 KB
ID:	17496  

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wszyscy mają zabawki mam i ja.
    Sporo było tego na forum ale co tam.

Nazwa:	057.jpg
Wyświetleń:	137
Rozmiar:	93,0 KB
ID:	17583   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	058.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	85,7 KB
ID:	17584  

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No kopara fajna. Dasz sie pobawić ?
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ramzes_II Zobacz posta
    No kopara fajna. Dasz sie pobawić ?
    Ramzez_II normalnie bym powiedział nie ma problemu ale musisz obiecać że kopary nie popsujesz, łyżki nie urwiesz, i tylko na obszarze naszej piaskownicy. Bo jak znowu przyjdę do domu bez zabawki to pewno bez pasa na tyłek się nie obejdzie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów