Grizz dobrze mówi. Wyrabia koordynacje i rozwija ciało i umysł.
Poza tym Aikido nie uczy ataku tylko obrony. Więc tu chodzi o zabranie noża a nie atak nożem. Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi.
masakrer raz dziołcha kręci chłopem a innym razem chłop dziołchą
rzucają się wzajemnie na matę upadają potem wstają z uśmiechem na twarzy
Pozdrawiam
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Aikido uczy obrony bez ataku
trochę śmieszne. Tak serio to kiedys trenowałem aikido w połączeniu z jujitsu i karate. Później doszło kilka systemów wojskowych oraz brazylijskie jujitsu. Dziś trenuje sobie w głównej mierze jujitsu i samoobronę z elementami karate(taki mix). Aikido jest nieskuteczną sztuka walki. Jest bardziej sztuka dla sztuki i jak grizz powiedział " pozwala Ci się pomęczyc poruszać, dbać o zdrowie." i to jest prawda. Czyli rekreacja pełną gębą. Doczepiłem się ataku i obrony przed nożem dlatego, że atak nierealny a obrona co najmniej nieskuteczna. Wracając do sedna sprawy, jak mozna trenowac obronę jeśli nie ma ataku?
Taztaz - powiedziałeś "Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi." Prawda jest taka, że nie trzeba być dobrym nozownikiem. Każdy atak nożem jest arcy trudnym zadaniem dla broniącego się. Ciężko ujść z życiem a co dopiero nie zostać pociętym.
aikidocy niech trenują, ale niech nie próbuja obronić się w taki sposób przed nożem na ulicy. Lepiej wiać.
pozdrawiam
aikidudi dzięki za wizytę i opinię
Powiem szczerze ze nie jestem specjalistą i nawet nie chcę być.
Dobrze że to forum fotograficzne.
To może tak o fotach.
Pozdrawiam
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Kolejny latający odcinek.
Pokaz Capoeira, koszalińska grupa.
i kolejne to już ostatnie z pokazu.
Wszyscy mają zabawki mam i ja.
Sporo było tego na forum ale co tam.
No kopara fajna. Dasz sie pobawić ?![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.