Potraktowałem to jako wyjątek i z góry przeprosiłem autora a i tak mi się dostało. O wątku autorskim pomyślę gdy tylko uznam że moje prace nie urażą poczucia estetycznego koleżanek i kolegów
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
Spoko, nie ma problemu, kontujemy w końcu rozmowę. Odniosę się do fotek jutro, bo teraz już późno i mnie od kompa wyganiają
Pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałem, brak czasu.
Mam jedną uwagę - godzina 4-ta rano - na moje nawet z najlepszym sprzętem, nie koniecznie byłby udany efekt, co nie oznacza, że jest to niemożliwe.
Światło w fotografii to podstawa, i zawsze należy na za nim podążaćdlatego w tym wypadku bym się nie zrażał.
Musiałbym zobaczyć te nieostre fotki z zoo, gdzieś tkwi błąd.
Co do zdjęć ptaków - przede wszystkim brzydki szum - albo miałeś wysokie ISO, albo automat dostosował się do jasnego modela, a ciemniejsze tło wyciągałeś, dodatkowo dość ciasno kadrowane, ptak w kierunku którym patrzy powinien mieć więcej przestrzeni wolnej, chociaż konstrukcja na którym stoi to "naturalny" element, osobiście omijam takie podłoże - wolałbym pal falochronu obrośnięty mchem.
Druga fota - ponownie brzydki szum, jednak najbardziej widok psuje ten brązowy kształt na dole, który zajmuje 1/3 fotki, trzeba w takim sytuacjach czekać, aż model wyjdzie na czystą pozycję.
Pozdrawiam
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ale napisałem, że nie jest to niemożliwe
Jakie ISO? wygląda jak skąpana w słońcu.
pzdr
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ano tak, na słońcu duże promieniowanie, każdy sprzęt daje radę
Tak szczerze, to czegoś brakuje mi w Twojej fotce, albo inaczej, jest zbyt sztucznie, nie potrafię przedstawić konkretów, takie mam odczucia
Dzisiaj poszukiwałem nowych miejsc na sezon letni, przyjdzie mi tylko napisać, "zobaczymy co z tego wyjdzie"
Pozdrawiam
Ale fotaaaaaaaaaaaaa![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7