Na koniec, trochę więcej Starego Miasta![]()
Na koniec, trochę więcej Starego Miasta![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Odbicie w szybie miasta jest świetne. E-510 dobrze mówi - troszkę przyciemnić elewację by stowrzyła ona naturalne obramowanie zdjęcia i nie odwracała uwagi, a skupiała wzrok na środku kadru.
Fajnie jest przeglądać Twoje fotki. Zwiedzam Twoje miasto przed monitorem![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Stare Miasto a szczególnie reprezentujące je budynki z finezyjną architekturą świetne. 301- pomysłowe i odbicie przyciąga uwagę.
pozdrawiam Wiejo
Dziękuję za opinie o Starym Mieście.
Długo przypatrywałem się temu budynkowi i nie mogłem się zmobilizować. Tym bardziej, że zdawałem sobie sprawę z trudności. Mój aparat ma najkrótszą ogniskową 28mm (w przeliczeniu na mały obrazek) a przed hotelem mało miejsca (ruchliwy węzeł komunikacyjny z wiaduktem i autostradą) i drzewa. Trudno więc znależć dobre miejsce na "strzał". Wreszcie spróbowałem:
Oprócz tego jeszcze widok z bliska w dwóch wersjach i spojrzenie "do środka"![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 25.04.09 o 11:57
Zdecydowanie bardziej podoba mi sie 302. Kolorki daja klimat, czrnobiałe traci go.
Pozdrawiam
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
i kolorek i bez - ładne i ciekawe.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Zdj.302 i 302a,mogą się podobac.Ciekawa architektura ma to do siebie,że można ją pokazywac na 1001 sposobów.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
302 w obu wersjach podoba się bo ładnie architektura współgra z niebem. Jedno i drugie szaleje. 303- ciekawy podział, szkoda, że w lewym dolnym sektorze nie ma nikogo.
pozdrawiam Wiejo