Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Pogrzebałem głębiej i co nieco znalazłem
1 TÊlÊchargement de photo Flickr : Frankfurt am Main (Germany) @ The blue hour@@AMEPARAM@@http://farm3.static.flickr.com/2251/2373525712_8e913f1ea3_o_d.jpg@@AMEPARAM@@237352571 2@@AMEPARAM@@8e913f1ea3_o, mam takie
2 chciałeś, mam takie
Natomiast Alte Oper
mam tak
Więcej z Twojej listy nie mam (na razie)![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No,masz podobne.
Dworzec w Twoim wydaniu lepsiejszy.
To kiedy można spodziewac się Rhein-Main-Flughafen ?
Czekam z niecierpliwością.
Aha,nie zapomnij wziąśc tam ze sobą jakiegoś uswajsa.Tak na wszelki wypadek,co by nie pomylili Cię z kim innym.![]()
pozdro.
Landscape Photography
FlughafenMoże kiedyś
Na razie Stare Miasto:
Ciekawa ta starowkaNajbardziej podoba mi sie drugie, ciekawa niemiecka architektura
![]()
Ładny ten budyneczek.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Frankfurt był poważnie zniszczony po II Wojnie i tych budynków nie było. Odbudowano je dopiero w latach 70-tych!
Można porównać widoki sprzed wojny i widok z 1945 tutaj
Powiem Ci @helmuth,że masz dobre oko do architektury,to raz a dwa,widac jak starasz się dbac o szczegóły.No ale to chyba z racji tego gdzie żyjesz,po trosze.
Najbardziej podoba się nr300,bardzo ładny zaułek ,dobrze pokazany.
Ryglowe kamienice,też pokazałeś ciekawie i co ważne - równiuteńko.
Popatrz a mój brat napala się na szkło Nikona za 7 kawałków,bo nie chce mi uwierzyc,że programem można wyprostowac prawie tak samo.Wiem - prawie robi różnicę ale dla amatora ?
Będe musiał zapodac mu link do Ciebie.
Nawiązując do tego co napisałeś - fakt,Frankfurt został praktycznie zmieciony z powierzchni w czasie II WŚ a trzeba wiedziec,że był jednym z piękniejszych miast Europy.
Dzisiaj to co widzimy,to tylko blady cień tamtego miasta ale i tak dzięki przeprowadzonej ogromnymi kosztami odbudowy,możemy miec dzisiaj jakieś pojęcie o jego poprzedniej świetności.
pozdro.
Landscape Photography
Dzięki
Jako dziecko, sporo widywałem budynków z "pruskiego muru" (mieszkałem w Toruniu). Wtedy myślałem: jaki stary, brzydki budynek. Teraz widząc takie skupisko tego typu, zadbanych (przynajmniej z zewnątrz) domów, myślę sobie: piękne to jest
7tys?dla amatora? Wybij mu to z głowy
Dzięki za niezasłużony komlement (lubię jak ktoś łechce moją próżność) ale są lepsi "w te klocki" na tym forum
![]()