No ba.. takie miejsca mają potencjał. Trzeba go tylko odnaleść.
No ba.. takie miejsca mają potencjał. Trzeba go tylko odnaleść.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
za WIEŻĘ wielkie sorry!!!za pośpiech teraz mi wstyd!
Fajna ta ostatnia wieża, podoba mi się to ujęcie od dołu. Może lepszy byłby trochę mniej ciasny kadr?
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
...które sama oceniam nie najlepiej, niby się podobają a jednak nie jestem zadowolona do końca! Zwłaszcza portrety, na których najbardziej mi zależy bo akurat mają cieszyć nie tylko mnie! co z nimi nie tak?
oceńcie, doradźcie![]()
Portrety to chyba zrobione bardo przypadkowo ??
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
może nie przypadkowo ale nie chciałam złapć na fotce "skrępowania" fotografowanej , wiem, że to nie to, no też mi jakoś nie grają tylko nie wiem czemu nie wychodzą![]()
Ostatnio edytowane przez malenka1 ; 15.04.09 o 21:49
Ten pierwszy portret jeszcze jakoś ujdzie. Może inny kadr ?
Drugi- nie podoba mi się kadr . Modelka chce koniecznie uciekać ze zdjęcia.
Drzewo jako drzewo jest dość oryginalne ale coś zrobiła z niebem, u mnie jest zielonkawe.
To samo z kościółkiem niebo jest białe ( przynajmniej na moim monitorze) no i się przechyla na lewo albo tak mi się wydaje.
Portrety jako albumówki - spoko. Ponieważ sam nie robię portretów, to się powymądrzam - tzn. jedyne co mi się rzuciło w oczy, to brak jednolitego tła dla twarzy - głowa przecięta linią lasu do kanonów nie należy. I światło mocne.
Światło mocne na każdym bo słońce dawało niemiłosiernie a ja korzystam, może niezbyt mądrze,z każdej okazji robienia zdjęć( uczę się i już-innego wytłumaczenia nie mam), na zdjęciu z drzewkiem niebo mam nibieskie za to z kościołkiem zabijcie a nie powiem, w oryginale też białe, myślałam, że filtrami coś popsułam ale już na starcie je skopałam
modelka sama stwierdziła, że wygląda na wystraszoną więc to najgorsza recenzja- bo od samej zainteresowanej!
dzięki za opinie!
pozdrawiam![]()

To widać ale to nie jest główna (MZ) przyczyna nieudanych zdjęć. Tu słońce masz z przodu co powoduje, że obiekt fotografowany (twarz na portretach czy kościółek) jest w cieniu. Szczególnie przy zdjęciu kościółka, gdzie cień zajmuje większość kadru. Tu poradziłby chyba tylko HDR![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA