Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 213

Wątek: moja pasja tylko umiejętności jeszcze brak...

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

odp

...umiarkowana krytyka to tak nie na powaznie było, nie obrażam się bo po to je tu wstawiam, żeby profesjonalnym okiem były oceniane i jestem zawsze wdzięczna za pokazanie mi co jest nie tak!
    lubię te fotki, na dzień dzisiejszy ja je tak widzę, mam nadzieję, że będzie lepiej a jeśli nie to i tak mi sprawiają radość.
    a brak ostrości w kilku: nie wyostrzone po zmniejszeniu i zauważyłam też, ze w picasie po równaniu horyzontu tracą na jakości ale może i to nie zawsze mi jeszcze wychodzi, tak czy inaczej dzięki za ocenę
    pozdrowionka

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witaj.

Przeglądam sobie Twoje foty i czytam komentarze do nich i Twoje odpowiedzi,z których wynika,że masz wrażliwe oko,umiesz dostrzegac piękno ale brakuje w Twoich zdjęciach dobrego warsztatu,może za dużo powiedziane - podstaw fotografii.Najbardziej zdumiało mnie jak przyznałaś,że fociłaś w trybie tematycznym.
    Jeśli chcesz aby Twoja fotografia ewoluowała we właściwym kierunku,nie w stronę albumu rodzinnego,to trzeba troszkę wysiłku włożyc w zdobycie podstawowych technik fotograficznych i co ważne - znac swoją kamerę 'na pamięc'.

Ja pomimo,że focę już od 30 lat a tak świadomie od 10-ciu,wciąż kupuję książki,magazyny związane z tematyką a przede wszystkim podglądam najlepszych,bo to najskuteczniejsza nauka,trzeba tylko uważnie patrzec i zadawac sobie pytania : jak,dlaczego i czasem do kogo (kto będzie odbiorcą ).

Bez solidnych podstaw,nie ma możliwości stworzyc fotografii,którą zachwycało by się szersze grono niż najbliższa rodzina i przyjaciele.

Pozdrawiam Ciebie i Świnoujście,bardzo ciekawe miasteczko.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

:)

...kiedy ja od początku się przyznaję, że warsztatu nie mam! Myślalam, że kupię ciut lepszy ( w moim odczuciu) aparat i reszta już jakoś pójdzie a tu niespodzianka!!! gubię się w ustawieniach, spamietać tego nie mogę, a ten wiatrak i tryb tematyczny tylko dlatego, że bylo okrutnie zimno, sypało piachem i uciekałam pędem... ale zlej baletnicy i rąbek spódnicy
    książki kupuję, gazety, oglądam mnostwo zdjęć, Wasze często wręcz onieśmielają do wstawiania tutaj swoich! Praktyka czyni mistrza więc może kiedyś!
    ...a najczęściej robię w trybie A, z małymi wyjątkami, kiedy widzę, że kompletnie nie wychodzi pomagam sobie gotowcem

Dzięki, te wpisy dużo dają do myslenia

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez malenka1 Zobacz posta
    ...a najczęściej robię w trybie A, z małymi wyjątkami, kiedy widzę, że kompletnie nie wychodzi pomagam sobie gotowcem
    Dam Ci taką małą radę ale bardzo pomocną : jeśli focisz w trybie np.A,zmień ustawienia kamery tak aby światło mierzyła przy naciskaniu do połowy wyzwalaczem migawki a ostrośc klikasz na przycisku AEL/AFL.
    Tu jest jak to znaleźc :
    Menu/Button/Dial/AEL/AFL/S_AF/MODE3 - Half Way: AEL,Fully:Exposure,AEL/AFL - S-AF.

W ten sposób masz prawie że całkowitą kontrolę nad parametrami ekspozycji.Rezultaty mogą Cię zadziwic.Pamiętaj jednak aby poznac wszystkie zakamarki swojej kamery,to zajmuje nie więcej niż 2 godzinki a naprawdę pomaga.

pozdro.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

....

...wiatrak mój kochany chyba "przekombinowałam" ale zaryzykuję, psinka z "rodzinnego" albumu ale ta bestia ma u mnie szczególne względy więc będzie się pojawiać
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	399,5 KB
ID:	15722   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.JPG
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	354,1 KB
ID:	15723   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	152
Rozmiar:	326,6 KB
ID:	15724  
    Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Blondie

...moja ślicznotka, na której trenuję focenie najczęściej
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	148
Rozmiar:	408,7 KB
ID:	15725   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	163
Rozmiar:	381,2 KB
ID:	15726  

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Zdecydowanie 3 ale ten kolor nieba,
    1 zmasakrowana.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

...

tak czułam, chociaż w 3 kolor nieba to troszkę z premedytacją, żeby nie bylo tak jak powinno
    dzięki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Malenka, dla mnie jesli chodzi o kadr to najlepsza 3, tylko to niebo........szkoda, ze w pierwszej przedobrzylas....a troche Ci zabraklo w tej trzeciej Ale przeciez obie sie dopiero uczymy i nie ma to jak na wlasnych bledach!!!

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Piesek na ostatnim lekko przepalony, ale za to pięknie skadrowany no i bardzo oryginalnie zapozował To na plus!
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl