Zarówno wchody jak i schody - fajnie skomponowane i stonowane.
Zarówno wchody jak i schody - fajnie skomponowane i stonowane.
Kaz de Wro,
356 - schody. Pierwszorzędne ujęcie, i w dodatku jest to coś z niczego.
Dla mojego oka wszystko się komponuje, składa w całość, na fotce jest dynamika perspektywy (poręcze i klawisze stopni) oraz krajobraz po prawej wyglądający, jak scenografia.
Widzę dużo rytmów - stopnie grające staccato, poręcz - glissando, głębokie brązy i wyświecone szarości, to Penderecki albo gitara Hendrixa, a nadrzeczne drzewa, połyski wody i nieba, to Mozart.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
Dzięki.
Tadeuszu ujął mnie Twój odbiór ostatnich fotek. Kompozycja odczucia scenografii połączona z wrażeniem rytmu , zaintrygowała mnie. Chyba nie ma tutaj nic na rzeczy, iż od jakiegoś czasu mam w aucie płytkę Haydna z kolejnymi symfoniami: Le matin (s6), Le midi (s7), Le soir (s8]
Pozdrawiam
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Jak widzę ten C-13(dziurawiec) to mi niedobrze... Ktoś, kto mówi, że to perełka architektoniczna nie do końca ma rację. Może wygląd zewnętrzny przyciąga uwagę, ale w środku jest jak na budowie. I jeszcze jedno, nie wiem czyja to wina - projektanta czy obsługi, ale w lato jak słońce przyświeci to na korytarzu jest ok. 30st. jeśli nie więcej. Nie przesadzam. Wrażenia podobne jak w kurtce zimowej na basenie(w budynku nie ma otwieranych okien).
Pierwsze zdj. mi się nawet podoba.
O schodach napisać coś po komentarzu Tadeusza było by nietaktem więc skromnie podobają się. 358- efekt jest świetny i zdjęcie także się podoba.
pozdrawiam Wiejo
Jest dość ostre przejście między ostrościa a rozmyciem. No i samo rozmycie jakieś "kreskowane"
To nie "gausian blur" ani "rozmycie soczewkowe" (nie pamiętam jak to po angielsku było) prawda? Jakiego filtra użyłeś?
Generalnie efekt mi się podoba, wygląda zupełnie odmiennie od wszystkich, takich prób![]()
Wygląda jak rozmycie w ruchu![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA