Strona 92 z 126 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    rocco- ma parę fotek z tym oryginałem. Jego postać zdobi ostatni (nr 6) numer z 2008 roku "Travelera NG". Oczywiście fotka nie moja, a zbieg okoliczności przypadkowy.

Rzut beretem od Placu Katedralnego jest restauracja "La Bodeguita del Medio", gdzie posilał się m.in. E. Hemingway. Dlatego też miejsce jest wiecznie oblegane. Pech chciał, że to była moja pora na espresso, weszliśmy tam ale tłumy ludzi spowodowały, że równie szybko wyszliśmy. Fota poniżej z tego wnętrza. Robiłem zdjęcie tej pani ale na świetle zastanym i były słabe. Ktoś robił jej zdjęcie z lampą i przypadkiem udało mi się "podłączyć".

351.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Riki poszedł w dobre ręce. Nowy nabytek (Panas LX3) już po pierwszych testach. Więcej, po znalezieniu ciągu dalszego poniższej fotki

352.

cdn...
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Pierwsze dziecię z nowego nabytku bardzo interesujące

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    346- te dziewczynki o różnym odcieniu koloru skóry razem smiało idą do przodu. Swietna budująca scena. 347- księgarnia na ulicy bliżej klienta. 348- niezwykle charyzmatyczny przynajmniej z wyglądu model i trudno przejść obok takiego obojetnie. Zresztą czytając wątek to on zna swoją wartość i wie, że będzie ozdobą zdjęcia. 349 i 350 ciekawe obrazy życia ulicy. Patrząc na 351 trudno uwierzyc, że jadał tam Ernest- ciekawe. Z nowego aparatu zapowiada się ciekawie i z niecierpliwością będę obserwował dalej.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witaj
    Fotki z Kuby bardzo fajne ( zazdroszczę ),choć twoje reportaże to rewelka.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    352. Bardzo intrygujące. Patrząc na nie, odczuwam nastrój niepewności co za chwile sie wydarzy.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Nowy nabytek w 99% odpowiada moim wcześniejszym wyobrażeniom opisanym w https://forum.olympusclub.pl/showpos...0&postcount=24 Optycznie pasuje mi, do światła f2,0 i użytecznego ISO 800 bardzo łatwo się przyzwyczaić Na ISO 1000 też może być nieźle ale o tym wypowiem się kiedy indziej. Trochę trudniej już przyzwyczaić się do braku rolki (jak w GX100). W miejsce tego mamy mikro- joystick. Nieszczęściem obecnej mody jest przerost wyświetlacza lcd wobec całości i miniaturyzacja przycisków. Mi w zupełności starczyłoby 2/3 obecnego aby polepszyć dostępność do przycisków. Do zdjęć stacjonarnych można to jeszcze przejść, ale przy dynamicznych, często robionych jedną ręką, jest problem (pokrętło funkcji). Sprawdzają się i chętnie korzystam z zewnętrznych nastaw rodzaju AF/macro/MF oraz formatu. Z działania AF jestem zadowolony, fajną jest funkcja zdjęć seryjnych i opcja preAF. Gniazdo gorącej stopki nie posiada firmowej zaślepki, więc dokupiłem zastępczą Nikon BS-1 i pasuje. Z lampą FL-50 świeci w TTL ale przy palniku ustawionym wprost. Producent nie przewidział możliwości współpracy z wężykiem spustowym, co mnie dziwi. Korzystam zatem z czasomierza 2s lub 10s. Panasonic LX3 posiada gniazdo "shit"USB czyli mniejsze niż popularnie stosowane mikroUSB i jest wolniejsze przy przesyłie fotek aparat- PC. Jako badziewiarz korzystam z konwertera szerokokątnego x 0,7 więc w zestawie posiadam tych 17mm, niestety z lekką winietą. Tuleja redukcyjna Panasa jest lepiej wykonana (metal, gwint) i tańsza niż Ricoha (plastik, skomplikowane mocowanie). Generalnie jestem zadowolony z nowego nabytku, a co potrafi, spróbuję pokazać.

c.d. foty 352.

353.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Intrygująca ta postać, już na poprzednim zdjęciu zwróciłam uwagę.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ostatnie foty świetne!

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Dzięki.
    Pani krąży wokół Katedry, z tego co mówi ma urwaną prawą rękę....

Kolejne foty, tym razem z cyklu " Jak to ugryżć...?", z architekturą zawsze mam problemy , stąd taki tytuł

354.

355.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.