Strona 40 z 70 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    W takiej cenie to powinno stac E30. Miejmy nadzieje, ze w sytuacji gdy zlotowka sie umocni (czy umocni???) i rynek ochlonie cena zejdzie do realnych wartosci (ok 1500zl za body). I prosze, by nie pisac, ze cena jest ok i podawac porownanie do konkurencji.
    1. powinien
    2. złotówka już sie umacnia
    3. to jest VOBIS! On oferuje e-520 za 2099zł! zyli 450 zł drożej tj. tj21% drożej - patrząc na to we innych sklepach e-620 będzie za 2.000zł
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Bardziej anty niż reklama, jednak na szczęście z zaznaczeniem dlaczego wyszło kiepsko (co nie przeszkodzi opozycji porządnie najeść się szumami):
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8583
    Szukałem tu i nie znalazłem, jeśli już było, znaczy że źle szukałem.
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Źle szkałeś
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że te początkowe ceny szybko spadną , bo za 3000 to ja tego aparatu nie łykam, choć ostrzę sobie zęby już

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    BTW:
    Aktualizacja Czytelnik zwrócił nam uwagę, że "dziwne" niebo na zdjęciach to efekt działania funkcji Gradation = AUTO (SAT enabled) rozjaśniającej cienie. Prosimy wziąć to pod uwagę oceniając zdjęcia.
    Jak portal fotograficzny zajmujący się testami wstawia zdjęcia do oceny szumów a potem czytelnik zwraca im uwagę na szkolny błąd, ustawienie, które radykalnie podnosi poziom szumów, to jest to lekka kompromitacja.
    Olympus E-500 też był zjechany za duży "shutter lag", przez innych testujących, którzy zdaje się nie zauważyli, że podnoszenie lustra jest włączone...
    IMHO Oly bardziej powinien zadbać o wizerunek swoich produktów i dawać do przetestowania aparat na początku ludziom, którzy mają o tym pojęcie, żeby od nich pochodziły pierwsze sample w Sieci. Nie chodzi mi tu o czarowanie, mydlenie oczu tylko o poprawnie naświetlone i skomponowane zdjęcia ładnych motywów. Pamiętacie pierwsze sample z Panasonica G1? Cieszyły oko! W przypadku zdjęć z danego aparatu pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Obawiam się, że spora część czytelników nie wie jak działa automatyczna gradacja w Olkach i do czego służy... Przegięciem w drugą stronę byłoby publikowanie zdjęć na wyższych ISO wyłącznie jasnych dobrze naświetlonych motywów, gdzie poziom szumów zapewne będzie przyjemnie niski...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

e-520 w vobis

Grizz
    ten e-520 za 2099 w vobis posiada tak zwany accessory kit w skład którego wchodzi dodatkowa bateria i torba systemowa, myśle, ze dodatki to około 500 zł...
    nie pracuję w vobis

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez AiK Zobacz posta
    Grizz
    ten e-520 za 2099 w vobis posiada tak zwany accessory kit w skład którego wchodzi dodatkowa bateria i torba systemowa, myśle, ze dodatki to około 500 zł...
    nie pracuję w vobis
    porównywałem tez zestaw z torbą...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    BTW:
    Jak portal fotograficzny zajmujący się testami wstawia zdjęcia do oceny szumów a potem czytelnik zwraca im uwagę na szkolny błąd, ustawienie, które radykalnie podnosi poziom szumów, to jest to lekka kompromitacja.
    Olympus E-500 też był zjechany za duży "shutter lag", przez innych testujących, którzy zdaje się nie zauważyli, że podnoszenie lustra jest włączone...
    IMHO Oly bardziej powinien zadbać o wizerunek swoich produktów i dawać do przetestowania aparat na początku ludziom, którzy mają o tym pojęcie, żeby od nich pochodziły pierwsze sample w Sieci. Nie chodzi mi tu o czarowanie, mydlenie oczu tylko o poprawnie naświetlone i skomponowane zdjęcia ładnych motywów. Pamiętacie pierwsze sample z Panasonica G1? Cieszyły oko! W przypadku zdjęć z danego aparatu pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Obawiam się, że spora część czytelników nie wie jak działa automatyczna gradacja w Olkach i do czego służy... Przegięciem w drugą stronę byłoby publikowanie zdjęć na wyższych ISO wyłącznie jasnych dobrze naświetlonych motywów, gdzie poziom szumów zapewne będzie przyjemnie niski...
    SAT to duży błąd olka w domyślnych ustawieniach jest na auto ja tego w ogóle nie włączam, po co to (wiem jaki był zamysł) to nie wiem, to potrafi zepsuć zdjęcie na iso 100. No cóż jest to błąd ale na szczęście można to wyłączyć. Taki czeski błąd i dużo oglądających nie kupi tego aparatu (jak i E-30) temu panu albo pani którzy o tym zadecydowali gratulacje
    Ostatnio edytowane przez geo ; 15.03.09 o 12:18
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    W takiej cenie to powinno stac E30. Miejmy nadzieje, ze w sytuacji gdy zlotowka sie umocni (czy umocni???) i rynek ochlonie cena zejdzie do realnych wartosci (ok 1500zl za body). I prosze, by nie pisac, ze cena jest ok i podawac porownanie do konkurencji. Sprzet systemu 4/3 musi byc tanszy niz konkurencja, takie byly zalozenia systemu przy starcie.

Swoja droga tak wysoka cena sugerowalaby, ze powinien pojawic sie jeszcze nizszy, tanszy model, przeciez najtansza i najprostrza lustrzanka systemu nie moze kosztowac 2600zl za body Z drugiej strony robienie bardzo prostego modelu w chwili wprowadzania nowego systemu wydaje sie byc bezzasadne. Zobaczymy co tam biale kolnierzyki Olympusa wymysla
    Olek pewnie wyskoczy z nowymi promocjami, tak jak w przypadku E-30. Patrząc na cenę E-30 w sklepach można by pomyśleć, że księgowi korporacji postradali zmysły. Jednak jeśli skorzystać ze zniżki w OlyJedi, z programu lojalnościowego i z promocji na lampę/grip, to po odjęciu wszystkich "gratisów" cena puszki wychodzi taniej, niż cena nikona D90 czy canona 40D, nie mówiąc już o 50D. 2.500 zł za taką puszkę to nie jest dużo, w dodatku w dobie kryzysu i słabej złotówki. A mówię tu o E-30.

E-620 będzie jeszcze tańszy. Nie sądzę, żeby kosztował więcej niż taki canon 450D. Już teraz cena za podwójny kit to 3.300 zł, w dodatku w nie najtańszym sklepie i jeszcze przed datą wprowadzenia na rynek. Można z dużą dozą pewności stwierdzić, że jak już się rozpocznie sprzedaż, to w "normalnych" sklepach cena będzie na starcie już o kilka stów niższa.

Ja za E-410 z dwoma kitami dałem 3.000 zł. E-620 będzie dużo tańszy (jeśli nie na podstawie ceny sklepowej, to po odliczeniu ceny promocyjnych gadżetów), a oferuje nieporównywalnie więcej. Poza tym trudno winić Olympusa, że u nas złotówka stoi nisko i wszystko jest drogie. Na Zachodzie E-620 będzie schodził jak ciepłe bułeczki, my niestety będziemy zaciskać pasa.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ale szumy w E620 są też wyraźnie widoczne na dpreview. Prawdę mówiąc ich sample mnie tak zniechęciły (bo czekałam na ten aparacik jak wariat), że w sobotę podjęłam męską decyzję i wzięłam D80 Nikona. Mój pierwszy Nikon. Zobaczymy co potrafi w każdym razie nie szumi

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów