wszystko pięknie ładnie tylko, że:
cena zestawu E-620 + zuiko 14-54 II
vs.
zestaw E-30 + zuiko 14-54 II
wypada tylko ok 300-400 zł taniej na korzyść pierwszego zestawu
wszystko pięknie ładnie tylko, że:
cena zestawu E-620 + zuiko 14-54 II
vs.
zestaw E-30 + zuiko 14-54 II
wypada tylko ok 300-400 zł taniej na korzyść pierwszego zestawu
Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl
O! I jak tanio...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
tak sobie pomyślałem ze byc może dlatego nie ma oficjalnego zestawu E620+zuiko 14-54 bo wtedy byłaby bardziej widoczna ta niewielka różnica z E30
a uleżeć niech się uleżywolałbym żeby się e30 bardziej uleżało
![]()
Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl
na forum olka na dpreview już parę osób ma e-sześćsetdwudziestkę; kilka tematów z pierwszymi wrazeniami:
Ok, so got my 620...
First 620 Photos and Impressions
(C&C) 620, artsy B&W
oraz
porównanie ISO 100-3200.
Pozdrawiam,
- Marcin.
[QUOTE=sadz1u;307435]na forum olka na dpreview już parę osób ma e-sześćsetdwudziestkę; kilka tematów z pierwszymi wrazeniami:
Niestety exif też po chińsku
DMC-G2 & E-510 & 14-54 mm & 9-18 mm & 14-42 & FL-36 & MMF-2
Dzisiaj rano do pracy zawitały E-620. Naturalnie od razu wziąłem w łapki ;P Pobawiłem się z 14-42 oraz 12-60SWD
-Nowy system stabilizacji z u4/3 widać ma sens. Aparat jest minimalnie ale jednak mniejszy od E-5xx pomimo ruchomego LCD.
-Stabilizacja już tak nie furkocze przy wyłączaniu jak w innych modelach
-Body odpowiednio wyprofilowane pod rękę ale fani dużego uchwytu raczej się zawiodą.
-AF działa sprawnie i szybko. Po podpięciu 12-60 było oczywiście jeszcze lepiej. Ma tendencję do poprawiania się, czego w E-3 nie zaobserwowałem nigdy.
-Wizjer nie daje wrażenia tunelu i jest ogólnie OK jak na ten segment towarowy.
-Fajny bajer z podświetlanymi przyciskami. Po chwili jednak gasną i nie wiem jak je włączyć. Możliwe, że z przodu jest jakiś czujnik oświetlenia(faktycznie coś tam jest ale dopiero teraz o tym pomyślałem), który je aktywuje.
-Wyraźnie cichszy i milszy dla ucha od starszych modeli(coś jak G-1)
-ISO 800 w pełni OK 1600 znośnie. Nie miałem jednak czasu lepiej potestować, zrobię to jutro.
-Chciałoby się górny LCD ale przy tych gabarytach nie ma gdzie go wcisnąć...
-Niech no Olek w końcu da takie LCD jak konkurencja...
-Nie ma pełnej klatki...
Na teraz to tyle. Jutro postaram się nabazgrać coś dla szumofobów![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb