Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Samsung w ofensywie?

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Adrian Zobacz posta
    Pamietam jak "polewano" ze sprzętu składanaego przez panów Bagsika i Gąsiorowskiego pod firmą ArtB. Także ówcześnie Samsung, to nie był powód do dumy. U teściów nadal w sypialni hula 14-tka Goldstar ArtB, a u moich rodziców 20 letni Samsung.
    Matryce Samsunga (oprócz Hitachi i Scharp) nawet Eizo montuje.
    Tak naprawdę nie mam pojącia skąd krytyczne głosy.
    15 lat temu kupiłem za sporą wtedy kasę 25calowego Trynitrona - geometria obrazu była żenująca. Kamera Hi8 zychała 6 razy, a po kolejnej naprawie magnetowidu nie odebrałem z serwisu (sprezentowałem na częśći) Czy to oznacza, że Sony to skończony syf? Pewnie nie,a le 100 razy wolę Samsunga - bo jeszcze żadne urzadzenie mnie nie zawiodło. (aparat jednak - Olympus )
    Oo czyżbym zobaczył słówko Trinitron?
    Miałem takie cudo jako monitor do kompa, w obudowie IBM. Te kolory, a szczególnie niebieski i ta idealna geometria, pamiętam że na innych CRT męczyłem się z geometrią, a tu pstryk i ideał. Sprzedałem go znajomej i pewnie by działał do dziś,... ale błyskawica go zabiła.

Aparacik samsung? hmm... gdyby miał fajne szkiełka, to czemu nie.
    Jak zaoferują odpowiednik 40-150 deczko jaśniejszy za 250 PLN to się przesiadam ;P, a jak dadzą 11-25 za jakieś 400 PLN, to buuu nie wrócę do olympusa. Jeżeli chodzi o system foto, to każdy system może mieć moje pieniądze, pod warunkiem że będzie oferował dobrą zabawę za jak najmniejsze pieniądze ;-P.

Ale do 2012 wystarczy mi aktualny Olek, więc Samsung do 3 miejsca nie dojdzie. A przynajmniej nie dzięki mnie.
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ktoś oferuje takie szkła za tyle?
    Jeśli trzeba to za taka ceny przy zachowaniu jakości i dzisiejszych osiągnięć do Zenita wrócę. A tak to ciut bez sensu jest post powyżej. (może w Erze?)
    Pozdrawiam
    E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
    IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
    Nikon d7000, 18-105, 50/1,8

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Adrian Zobacz posta
    A ktoś oferuje takie szkła za tyle?
    Jeśli trzeba to za taka ceny przy zachowaniu jakości i dzisiejszych osiągnięć do Zenita wrócę. A tak to ciut bez sensu jest post powyżej. (może w Erze?)
    No za tyle to nikt, ale jakby dali, to już do olka bym nie wrócił.

Kupiłem w sklepie 40-150 standard za 290 PLN z gwarancją na dwa lata, to był rozdziewiczony dualkit. Samodzielnie kosztuje chyba ok 360 (przy aktualnym kursie euro to pewnie raczej 450)
    a 14-45 w dualkicie chyba jest wyceniane na mniej niż 200. Już nie wspomnę o 17,5-45, który był prawie za darmo. Ten kit maił cenę chyba taką jak samo body, albo troche mniej (za to nie było baterii i ładowarki).

Więc aby samsung mi się spodobał muszą dac lepsze warunki. A tak to nie ma nawet w erze czy play'u.

I właśnie dlatego Samsung nie będzie w pierwszej trójce ;D.

BTW: ci którzy chcą jakośći i sprzętu do pracy raczej celują w C, N, S i pewnie O. Samsung może tam się wepchać, ale top nie będzie.

To takie moje gdybania. Zawsze mogę się mylić. Gdybym się nie mylił, to nie przepłaciłbym tyle za mieszkanie i body e-500 .
    Ostatnio edytowane przez kateb ; 11.03.09 o 14:01
    Fujifilm X10

diabolique
    Gość
    Zastanawiam się czy szanowni uczestnicy dyskusji rzucili okiem na zajawkę artykułu o inwestycjach Samsunga, którą dałem na początku wątku, czy gdybają w ciemno...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Myślę, że Samsung w komórkach poszedł tak wysoko ze względu na cenę ich komórek oraz ich wygląd i bajery. Czy w przypadku aparatów może stać się to samo? Moim zdaniem kupując aparat ludzie częściej patrzą na markę. I to co siedzi w sporej ilości głów to to, że jeśli dana firma zajmuje się głównie jedną gałęzią sprzętową to jej produkty są lepiej dopracowane i coś w tym na pewno jest. Dlatego Samsungowi tak łatwo nie pójdzie, wygląd nie jest tutaj główną cechą.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Zastanawiam się czy szanowni uczestnicy dyskusji rzucili okiem na zajawkę artykułu o inwestycjach Samsunga, którą dałem na początku wątku, czy gdybają w ciemno...
    Przeoczyłem jedno słowo "kompaktowych". Dlaczego wcześniej nas nie naprowadziłeś. Ciężko się ten skan czytało.

Mimo wszystko... ludziki lubią canony z serii a5xx, nikony, panasonic. Ale jak będzie ładny to sam kupię ;P Dobra, nie odzywam się. To rynek pokaże ;D. W końcu w telewizorach walczą ostro, więc za ciosem można i aparacik kupić.
    Fujifilm X10

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Ja nie rzuciłem, a ty ustawiłeś dyskusję w pierwszym poście, odnosząc się do fullfrejmów i 4/3 i ogólnie aparatów, nie "gadgetów".
    W kategorii małpek to może i coś zwojują, bo to rynek niskich marż i wielu producentów nie ma na nim wielkich zysków mimo ogromnych obrotów. Kilka lat temu słyszałem teorię, że z rynku znikną kompakty wyparte przez komórki i to by nawet pasowało...
    Ciekawie wygląda w tym kontekście nieporuszona sprawa przejęcia przez Panasłoika Sanyo, największego na świecie producenta małpek.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Ja nie rzuciłem, a ty ustawiłeś dyskusję w pierwszym poście, odnosząc się do fullfrejmów i 4/3 i ogólnie aparatów, nie "gadgetów".
    Mea culpa, ale zaraz potem uzupełniłem

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Myślę, że Samsung w komórkach poszedł tak wysoko ze względu na cenę ich komórek oraz ich wygląd i bajery. Czy w przypadku aparatów może stać się to samo? Moim zdaniem kupując aparat ludzie częściej patrzą na markę. I to co siedzi w sporej ilości głów to to, że jeśli dana firma zajmuje się głównie jedną gałęzią sprzętową to jej produkty są lepiej dopracowane i coś w tym na pewno jest. Dlatego Samsungowi tak łatwo nie pójdzie, wygląd nie jest tutaj główną cechą.
    Robilem zdjecia lustrzanka Samsungiem GX-1L + KIT i wiesz, ze
    zdjecia byly bardzo dobrej jakosci.
    Samsung wyprodukowal odpowiedniki K10D i K20D i to tez ladnie
    bryka, wiec jaki problem aby jeszcze bardziej wzmocnil swoje pozycje na rynku foto ?
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Żaden problem, tylko logiczne myślenie w żaden sposób nie pozwoli na tak szybkie objęcie rynku lustrzanek.
    Oczywiście co innego z małpkami, nawet z jakieś półtora roku temu sam szukając do jakiejś tam ceny aparatu dla żony wybrałem Samsunga. Co prawda nie patrzyłem na testy, ale co oferuje aparat w tej cenie, a że to tylko małpka to nie patrzyłem na to czy to Samsung czy co innego. I nie powiem był to całkiem dobry wybór.