Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Samsung w ofensywie?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Oczywiście, że nie była to japońska produkcja, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jakie było ich pochodzenie. Popularne były wtedy wyjazdy za chlebem np. do Austrii i sporo takich wynalazków, reklamowanych na rozmaitych bazarach przyjeżdżało ponoć właśnie z tamtych okolic.
    Zniechęcony jestem jedynie do pudrowania marnej jakości. I póki co marka Samsung nie jest dla mnie synonimem solidności, czy bezawaryjności. Może to się kiedyś zmieni, wszak podobno tylko krowy nie zmieniają poglądów .

Pozdrawiam

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek Zobacz posta
    Zniechęcony jestem jedynie do pudrowania marnej jakości. I póki co marka Samsung nie jest dla mnie synonimem solidności, czy bezawaryjności. Może to się kiedyś zmieni, wszak podobno tylko krowy nie zmieniają poglądów .
    W niektórych dziedzinach oni są potentatami. Na przykład matryce LCD... Sony nie Sony, w środku Szajsung.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Oczywiście, że nie była to japońska produkcja, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jakie było ich pochodzenie. Popularne były wtedy wyjazdy za chlebem np. do Austrii i sporo takich wynalazków, reklamowanych na rozmaitych bazarach przyjeżdżało ponoć właśnie z tamtych okolic.

Pozdrawiam

Ja mam telewizor Lcd Samsunga już kilka lat i jakoś nic nie nawala .
    Matryce do tele robili najlepsze i nawet Sony od nich brało .
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Pentaxa zatem tez nie weźmie?
    Jeśli pentax robi telefony...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Odpuściłem, poszedłem do prywaciarza i za naprawę dałem 35 zł, ale nigdy nie kupię żadnego produktu Samsunga.
    Zdaję sobie sprawę, że sprzęt robią dobry, ale takie podejście do klienta jest żenujące.
    A tam. Gadanie. Nikona tez nie kupisz?

Pozdrawiam
    Jeszcze się na samsungu nie zawiodełem. 3 Monitory, telewizor, agd... Prawda jest taka, ze nie można patrzyć na markę tylko nalezy się skupić na konkretnym modelu/modelach i je porównywać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pamietam jak "polewano" ze sprzętu składanaego przez panów Bagsika i Gąsiorowskiego pod firmą ArtB. Także ówcześnie Samsung, to nie był powód do dumy. U teściów nadal w sypialni hula 14-tka Goldstar ArtB, a u moich rodziców 20 letni Samsung.
    Matryce Samsunga (oprócz Hitachi i Scharp) nawet Eizo montuje.
    Tak naprawdę nie mam pojącia skąd krytyczne głosy.
    15 lat temu kupiłem za sporą wtedy kasę 25calowego Trynitrona - geometria obrazu była żenująca. Kamera Hi8 zychała 6 razy, a po kolejnej naprawie magnetowidu nie odebrałem z serwisu (sprezentowałem na częśći) Czy to oznacza, że Sony to skończony syf? Pewnie nie,a le 100 razy wolę Samsunga - bo jeszcze żadne urzadzenie mnie nie zawiodło. (aparat jednak - Olympus )
    Pozdrawiam
    E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
    IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
    Nikon d7000, 18-105, 50/1,8

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Goldstar to chyba obecnie LG?

Aż tak mocno uprzedzony do Samsunga nie jestem. Chociaż awaria dysku twardego i obawa przed utratą danych potrafią podnieść ciśnienie i zrazić się do producenta. Z drugiej strony, przy tak szerokiej gamie produktów, to faktycznie trochę nie fair wrzucać wszystko do jednego worka z etykietą "kiepścizna".
    W podanym przykładzie z "przed lat", chodziło mi raczej o to, że skoro producentom powiedzmy "no name", ceną i "brokatem" udało się wyprzeć urządzenia lepszej jakości, to Samsung wcale nie stoi na straconej pozycji. Tyle, że Canon, Nikon, czy Sony to zdecydowanie twardsi rywale niż powiedzmy... Unitra.
    Wcale też nie zarzekam się, że nie nabędę nigdy aparatu fotograficznego tej firmy.
    W dowód dobrej woli przyznaję się, że używam Pendriva tej marki. I działa bez zarzutu .

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Patrząc na to, co dzieje się na rynku telefonów komórkowych - sam mam Samsunga i widzę ich coraz więcej - myślę, że ten gracz może nieźle namieszać.
    Jako dlugoletni uzytkownik komorek firmy Nokia przeszedlem
    na komorke SAMSUNGA bo... trzyma bez doladowywania tydzien
    i jest mniejsza i lzejsza od Nokii a ma tez aparat i inne duperele.

Mam LCD 37" M87 Samsunga jak i Odtwarzacz DVD-1080 P7

Z produktow jestem bardzo zadowolony wiec
    jest to jakis przyklad, ze firma sie stara.
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 11.03.09 o 09:30
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja mam monitor LCD z matrycą Samsunga. I co z tego? Nic. Samsung ma patent na PVA i SPVA, przez co ma praktycznie monopol na porządne matryce. MVA są trochę z tyłu, S-IPS mają inne wady i zalety.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    ...jest dość duży artykuł na temat Samsunga, który planuje wielką ofensywę na rynku foto, by w 2012 roku zostać numerem jeden. [...] Co o tym sądzicie, zwłaszcza w kontekście kryzysu, ery full frame i nowych puszek Olympusa?
    IMO nierealne. Trzy lata, to krótki okres. Jak ciężko jest walczyć z dwoma potentatami doświadcza obecnie SONY.