Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Samsung w ofensywie?

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Żaden problem, tylko logiczne myślenie w żaden sposób nie pozwoli na tak szybkie objęcie rynku lustrzanek.
    Oczywiście co innego z małpkami, nawet z jakieś półtora roku temu sam szukając do jakiejś tam ceny aparatu dla żony wybrałem Samsunga. Co prawda nie patrzyłem na testy, ale co oferuje aparat w tej cenie, a że to tylko małpka to nie patrzyłem na to czy to Samsung czy co innego. I nie powiem był to całkiem dobry wybór.
    Jestem taki, ze nie daje sie wkrecac w jedna sluszna firme a pewne wybory wynikaja z tego, ze jak potrzebuje czegos.. to obserwuje jak sie
    ma to... do innych rozwiazan i ile to kosztuje oraz jakie to trwale jest.

Dany wykonawca czy firma nie ma u mnie NIGDY ugruntowanej pozycji i
    wystarczy, ze zacznie lipe odstawiac to stane sie pierwszym klienten, ktory
    pozegna sie i pojdzie szukac gdzie indziej
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    http://www.dpreview.com/news/0903/09...ginterview.asp - wywiad na temat sytemu NX. Ciekawe czy zaczną się pojawiać szkła do systemów m43 i NX za jakiś czas od Sigmy, Tamrona itp., ci z Samsunga chcą do tego dopuścić.
    "For one thing our flange-back distance is slightly longer than Micro Four Thirds." - czyli teoretycznie będzie mozna zrobić adapter szkieł NX na m43.
    Swoją drogą nie wiem o co chodzi z tą odległością dla szerokich szkieł, przecież zawsze można odsunąć szkło (tak jak np. 9-18 z adapterem jest odsunięte) i problem zniknie (oczywiście może pojawić się konieczność użycia retrofocusa wtedy, więc pewnie faktycznie problem istnieje, dobrze że m43 ma 9-18, które w razie czego sprawę rozwiązuje).
    Nazywają to hybrydą.
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 13.03.09 o 16:32
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Chodzi o to, żeby szkła były małe, a nie rozrastały się wraz ze zmniejszaniem ogniskowej (jak np. ZD 7-14).
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Chodzi o to, żeby szkła były małe, a nie rozrastały się wraz ze zmniejszaniem ogniskowej (jak np. ZD 7-14).
    Tak, tyle że ponoć szerokie szkło przy dużej matrycy, gdy jest bardzo blisko stwarza spore problemy (nie pamiętam szczegółów, coś z winietowaniem, kątem padania światła...).

Ale w wywiadzie padał tekst, że NX ma większą odległość niż m43, tak jakby to pomagało w uniknięciu powyższego problemu, a przecież w m43 można w razie czego dodać ten centymetr czy ileś, tak jak adapter na 43 dodaje centymetry. Takie głupie marketingowe gadanie.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether