Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Samsung w ofensywie?

diabolique
    Gość

Samsung w ofensywie?

W nowym numerze Foto Video Digital jest dość duży artykuł na temat Samsunga, który planuje wielką ofensywę na rynku foto, by w 2012 roku zostać numerem jeden.
    Patrząc na to, co dzieje się na rynku telefonów komórkowych - sam mam Samsunga i widzę ich coraz więcej - myślę, że ten gracz może nieźle namieszać.
    Co o tym sądzicie, zwłaszcza w kontekście kryzysu, ery full frame i nowych puszek Olympusa?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    nic nowego, bylo juz o tym jakiś czas temu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    W nowym numerze Foto Video Digital jest dość duży artykuł na temat Samsunga, który planuje wielką ofensywę na rynku foto, by w 2012 roku zostać numerem jeden.
    Pomarzyć dobra rzecz . Do 2012 jeszcze kawałek czasu - ludzie zapomną o deklaracjach a doraźnie całkiem fajne marketingowe info idzie w eter. Ja osobiście wątpię w ich nr 1 na rynku foto, bardzo wątpię. Ale z drugiej strony - trzymam kciuki - jakby tak się stało to by znaczyło, że wyskoczyli z czymś naprawdę przełomowym na czym skorzystają bezpośrednio lub pośrednio wszyscy fotografujący...
    Niedawno Sony zdawało się mieć apatyt na zawojowanie rynkiem foto. Życzenia życzeniami, wyszło jak wyszło, chociaż sprzedają sporo. Ostatnio pokazali rury PCV pomalowane na biało jako prototypy przyszłych obiektywów o nieznanych ogniskowych...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

diabolique
    Gość
    http://www.dfv.pl/tl_files/dfv/czaso...09/samsung.pdf

dla porządku

i cytat: "Teraz mało kto to wie, zwłaszcza w Polsce, że są numerem 3." (to chyba w kontekście kompaktów)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Znajomy peacował w dużym serwisie telefonow w Anglii, szajsungów za żadne skarby do ręki nie weźmie od tego czasu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Patrząc na to, co dzieje się na rynku telefonów komórkowych - sam mam Samsunga i widzę ich coraz więcej - myślę, że ten gracz może nieźle namieszać.
    Co o tym sądzicie, zwłaszcza w kontekście kryzysu, ery full frame i nowych puszek Olympusa?
    Pod warunkiem, że klientów będą traktować poważnie. W kontekście Twojego postu i wzmianki o telefonach miałem ostatnio taką przygodę:
    Telefon Samsung SGH Z630, padła głupota - tasiemka do wyświetlacza. Jako że telefon na gwarancji - sprawdziłem na ich stronie internetowej najbliższy serwis Samsunga, zadzwoniłem, uzgodniłem jakie dokumenty i jakim kurierem mam sprzęt wysłać. Po trzech dniach telefon wraca z adnotacją - Nie odebrane, ponieważ towar nie był zamawiany sic !!
    Zadzwoniłem - poprzednio uprzejmy szef teraz zaczynał być nieprzyjemny lub niedostępny. Jestem do tyłu o koszty przesyłki.
    Kolejny telefon do Centrali w Warszawie - informacja, że ich to nic nie obchodzi, mam sobie sam załatwiać z serwisem.
    Odpuściłem, poszedłem do prywaciarza i za naprawę dałem 35 zł, ale nigdy nie kupię żadnego produktu Samsunga.
    Zdaję sobie sprawę, że sprzęt robią dobry, ale takie podejście do klienta jest żenujące.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Jedna z największych korporacji świata General Electric dwa lata temu weszła w rynek foto. Wymień jeden produkt firmy General Imaging nie podpierając się Google.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 10.03.09 o 12:19
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jedna z największych korporacji świata General Electric dwa lata temu weszła w rynek foto.
    Ale Samsung nie wchodzi w ten rynek, tylko już w nim dość mocno siedzi, jak widać.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Znajomy peacował w dużym serwisie telefonow w Anglii, szajsungów za żadne skarby do ręki nie weźmie od tego czasu
    Pentaxa zatem tez nie weźmie?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ale Samsung nie wchodzi w ten rynek, tylko już w nim dość mocno siedzi, jak widać.
    Will see w 2012.

Jeszcze o telefonach i pierwszym miejscu Samsunga

http://www.reghardware.co.uk/2008/01...phone_figures/

That left the Finnish phone giant with a 40.2 per cent market share, the highest in its history. Samsung took 14 per cent, Motorola 12.3 per cent, Sony Ericsson 9.3 per cent and LG 7.1 per cent.

Na rynku, na którym Motorolla się wycofuje (nie chce robić telefonów) a Sony żre się z Ericssonem.

A tu nieco bardziej prestiżowa branża, smartfony:
    http://www.canalys.com/pr/2008/r2008112.htm

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 10.03.09 o 12:24
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto