Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Ups...rozpętałem burzę?![]()
Po przeczytaniu odpowiedzi wyjaśniam pierwszą niezgodność- obecnie posiadam E1 no i zdjęcia robie często w miejscach ze słabym światłem, i szumy w Olku mi przeszkadzają, do tego czasem jeżdżę na rajdy i tam szybki AF to w sumie podstawa, a w Dziadku z nim troszke słabo.
Trudno mi sie będzie z nim rozstawać...mogę Was zaskoczyć,ale wcześniej miałem e500 i ją sprzedałem, właśnie żeby kupić e1Ergonomia itd. mnie urzekły
Zdjęć studyjnych nie robię wcale, a jeżeli chodzi o kolorki to można sporo PSocić
E-1 +14-45kit.+ 40-150 3.5-4.5 + FL50R
No to już sobie odpowiedziałeś na pytanie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Akurat focąc rajdy samochodowe można się obejść bez AF. Ustawiasz się gdzieś przy trasie, wiesz skąd nadjeżdżają auta. Można ustawić AF w punkt, gdzie chce się mieć ostre auto, przełączyć na MF i jazda. Szybki AF przydaje się w sytuacjach, których nie da się przewidzieć.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 9.03.09 o 17:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
bynajmniej nie uważam się za fanatyka choć widzę ze Ty mnie za takiego uważaszmożesz się też ze mnie śmiać, wyraziłem tylko swoje skromne zdanie, przecież nie ma obowiązku go podzielać?
PS.
piotrekb skoro E-1 Ci się nie sprawdza to zdecydowanie musisz go wymienić na inny model, to oczywiste...
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Jest jeszcze coś takiego, jak fakt, że trzeba lubić swoje narzędzie pracy - i poza specyfikacją, szumami, megapikselami, szybkością itd jest coś czego nie da się ująć w liczby - ot, lubi się aparat. I e1 ma coś takiego, że nie można go nie lubić
Skoro Ci jest niewygodnie z dziadkiem - sprawa prosta - weź D80.
Hm...kolejne pytanko, d80 czy d200 byście bardziej polecali?![]()
E-1 +14-45kit.+ 40-150 3.5-4.5 + FL50R
Dość ryzykowne stwierdzenie
Ja E-1 nie polubiłem. Podoba mi się jako puszka, znaczy bryła, ale za cholerę nie dałem rady go polubić.
Co innego E-500, E-300 i teraz E-3.
E-300 do tej pory miło wspominam, za to z nowości już E-30 mi nie podchodzi i koniec. Leży i czeka aż go porządnie przestrzelę, a za nic mi to nie idzie, bo ręka za E-3 tęskni.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale ta cena chyba nie jest już taka zabójcza. Mówię "chyba", bo nie sprawdzałem. Jeszcze![]()
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 9.03.09 o 17:53 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia