Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 112

Wątek: 12Mpix wystarczy, Imager AF niedługo lepszy od fazowego?

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Temat się troche dubluje...
    E- system i N-system

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    W Twoich postach DxOmark pojawiło się kilkanaście razy albo i więcej w ostatnich kilku tygodniach , niczym jakaś mantra.
    Bo to jedyne wiarygodne testy jakości obrazowania, pojawi się konkurencja to również będę wymieniać, dobrym patentem są również darki z optycznych....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Przepraszam, ale... LOL
    Moze i LOL, ale to mówi więcej niż 10 mpix, 6 mpix....
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 6.03.09 o 13:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Bo to jedyne wiarygodne testy jakości obrazowania, pojawi się konkurencja to również będę wymieniać, dobrym patentem są również darki z optycznych....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Moze i LOL, ale to mówi więcej niż 10 mpix, 6 mpix....
    Wybacz...ale TY nie jesteś normalny (to komplement!) i Ty to zrozumiesz, no ja też... pewnie jeszcze spora grupka z forum... ale 97% klientów niezbyt dla nich się tylko mpixy liczą...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    naczytają się testów DX0 i wkują wykresy MTF a potem pytanie retoryczne
    -jaki obiektyw kupić do 800zł... -najlepiej 10-300mm
    Sorry ale te wszysrkie testy przypominają wybór żony na podstawie pomiarów biustu (ew. szybkie macanko i spuszczenie się z wrażeń na forum).

A ktoś kiedyś powiedział że 640KB wystarczy każdemu.
    Nie widzicie analogii?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    A ktoś kiedyś powiedział że 640KB wystarczy każdemu.
    Nie widzicie analogii?
    A jakiś przedstawiciel Olympusa powiedział kiedyś, że starczą 4Mpix.
    Mnie bardziej zainteresowały pozostałe informacje z tego tekstu, o imager AF, skupieniu się na DR i szumach, czy też info o tym, że tylko część matrycy bierze udział w imager AF (jak to robią, skoro generują obraz? pomijają co któryś piksel?).
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Wybacz...ale TY nie jesteś normalny (to komplement!) i Ty to zrozumiesz, no ja też... pewnie jeszcze spora grupka z forum... ale 97% klientów niezbyt dla nich się tylko mpixy liczą...
    Czasami podczas zdjęć w moim mieście gdy pstrykam sobie nocą ze statywem mijający mnie młodzi ludzie zwalniają ,obserwują a niektórzy nawet sie zatrzymuja ... po stwierdzeniu "fajny aparat" pada pytanie "ile ma Mpx?" ... wtedy ręce i gacie mi opadają ... najczęściej odpowiadam "a czy to ma jakieś znaczenie? Przecież to o niczym nie świadczy" ... wtedy nastaje cisza ... i znowu zostaje tylko ja i Olek

Może jestem młody, głupi ,nie znam sie na technice zdjęć analogowych ...
    Ale fotografia to moja pasja i dzięki niej patrze zupełnie inaczej na zdjęcia i sprzęt ...

Co do tematu to ciesze sie z podejścia Olympusa ... to jest jedna z lepszych wiadomosci jakie słyszałem ... może mpx-elowcy nie będa pocieszeni ... ale my jesteśmy w 7-mym niebie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Do mnie ostatnio napisal kolega, "fajnie zdjecia, jakim aparatem robisz ?"

Odpowiedz: czarnym.

To jak slynne pytanie do kucharza w jakich garnkach gotuje, bo dobre mu wychodzi.

Załamka, kiedys mozna bylo jeszcze porownac dlugosc czlonkow, teraz juz tylko licza sie megapiksele.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Czasami podczas zdjęć w moim mieście gdy pstrykam sobie nocą ze statywem mijający mnie młodzi ludzie zwalniają ,obserwują a niektórzy nawet sie zatrzymuja ... po stwierdzeniu "fajny aparat" pada pytanie "ile ma Mpx?" ... wtedy ręce i gacie mi opadają ... najczęściej odpowiadam "a czy to ma jakieś znaczenie? Przecież to o niczym nie świadczy" ... wtedy nastaje cisza ... i znowu zostaje tylko ja i Olek

Może jestem młody, głupi ,nie znam sie na technice zdjęć analogowych ...
    Ale fotografia to moja pasja i dzięki niej patrze zupełnie inaczej na zdjęcia i sprzęt ...
    Kupiłem jakiś rok temu Canona 500N dla mojej dziewczyny (z wyrzutów sumienia chyba, bo sam miałem cyfrowe E-410). Łażąc i fotografując ulice Krakowa zamieniliśmy się. Po chwili ktoś mnie z tyłu pyta "I jak wychodzą?...". Odwracam się. Pytała osoba ok. 50ki. "To się jeszcze okaże" i pokazuję tylna ściankę aparatu. Uśmiech, pan złapał się jeszcze za daszek swojej czapki i poszedł swoją drogą.
    Pieczątkę na opakowaniu Ilforda 400 mam z zakładu fotograficznego z Krakowa. Jak będziemy następnym razem, to pewnie wywołam. Zobaczymy, jak wyszły

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Do mnie ostatnio napisal kolega, "fajnie zdjecia, jakim aparatem robisz ?"

Odpowiedz: czarnym.

To jak slynne pytanie do kucharza w jakich garnkach gotuje, bo dobre mu wychodzi.

Załamka, kiedys mozna bylo jeszcze porownac dlugosc czlonkow, teraz juz tylko licza sie megapiksele.
    To na maila zamiast ofert o przedłużenie członka, będą ci przychodziły oferty przerobienia olka na canona czy inną mamiyę

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 6.03.09 o 14:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
    "There's no such thing as free titties"

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Sorry ale te wszysrkie testy przypominają wybór żony na podstawie pomiarów biustu
    Jezeli to jest sprawa kluczowa dla kogoś, to rozumiem takie podejście - lepsze to niż potem zazdroszczenie komuś ze ma "fajniejsza" żonę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli testy oprogramowaniem DxO są najbardziej wiarygodne, to możemy się cieszyć, że olek E-30 szumi mniej, niż nikon D90. Tak przynajmniej mówi DxO...
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 6.03.09 o 16:53
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb