Strona 4 z 50 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czyli zostaję przy FF, bo micro4/3 ma jeszcze kiepską ofertę.
    Zobaczę tylko czy potwierdzi się cena 7-14mm - 1200 EUR. Jeśli tak, to dziękuję bardzo, postoję. Przy takich cenach skreślam Panasa z moich rozważań.

Jest jeden rewolucjonista <10Mpix. Sigma ze swoim DP-2. Jest jakaś nadzieja...

Kiepskie te PMA. Kryzys... A EUR coś koło 4,8 zł...
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    po to 14, żeby proporcje boków zmieniać i wycinać,
    po to aby całe pole obrazowe wykorzystać
    Fujifilm X10

Mieszka w
    Świdnik
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Szkoda że kryzys tak straszy korporacje.
    I najgorsze przed nami - to, co w tym roku oglądamy, to wynik nakładów i inwestycji z lat poprzednich (korporacje muszą wpuścić na rynek to, w co włożyły kupę kasy). Ale gorzej ma się sprawa z nowymi, lepszymi rozwiązaniami - firmy, szczególnie te mniejsze, po prostu będą oszczędzać na rozwoju i będą próbować zadowolić klientów kosmetycznymi zmianami w swoich urządzeniach ...

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ja niczego w kwestii jakości nie przesądzam. W przeciwieństwie do Ciebie Obawiam się jednak ceny.
    Nie, ja też nic z góry nie przesądzam A jeśli chodzi o cenę w ogóle wysokiej jakości (miejmy nadzieję, że w omawianym przypadku tak będzie ) obiektywów ultra-szerokokątnych, to niestety z natury "ten typ tak ma"
    Na to jest jedna rada: konkurencja. Ale - czy taka się pojawi?

Pozdrawiam

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A ile przy normalnych zdjęciach zrobi JIHAD klatek na sekundę? Więcej niż stary G1?
    Czy oprócz kręcenia filmów zmieniło się coś w samym fotografowaniu w stosunku do G1?

Mieszka w
    Świdnik
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam!
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Czyli zostaję przy FF, bo micro4/3 ma jeszcze kiepską ofertę.
    Jeżeli szukasz jakości FF, to w Micro 4/3 jej nie znajdziesz. Przynajmniej nie w tym roku Natomiast, jeśli szukasz aparatu, który ma za zadanie uzupełnić twoje FF (aparat lekki, funkcjonalny, z odp. jakością zdjęć), to chcę ci powiedzieć, że taki np. G1 idealnie się do tego nadaje. Czytałem raporty od wielu osób, które jako swój 1. aparat mają Canona 5D i do uzupełnienia wybrały właśnie G1. I są zachwycone
    Natomiast, jeżeli szukasz w aparacie, oprócz dobrej jakości zdjęć, dobrze zaimplementowanych funkcji video HD, to GH1 jest aparatem jakiego szukasz. No, ale taka sprawa będzie miała swoją cenę, a Unia i kryzys nie pomagają

Jest jeden rewolucjonista <10Mpix. Sigma ze swoim DP-2. Jest jakaś nadzieja...
    Nie liczyłbym na to Ale to inny temat

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    A ile przy normalnych zdjęciach zrobi JIHAD klatek na sekundę? Więcej niż stary G1?
    Czy oprócz kręcenia filmów zmieniło się coś w samym fotografowaniu w stosunku do G1?
    W specyfikacji GH1 jest te same 3 ramki/s. Jedyna zmiana o jakiej wiem - jak pisałem wyżej, dziennikarze dotarli do informacji, że ze względu na video zaimplementowano przetworniki wysokiej jakości, co ma się przełożyć na lepsze zdjęcia przy wysokich ISO.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez cezar ; 4.03.09 o 12:01

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cezar Zobacz posta
    Jedyna zmiana o jakiej wiem - jak pisałem wyżej, dziennikarze dotarli do informacji, że ze względu na video zaimplementowano przetworniki wysokiej jakości, co ma się przełożyć na lepsze zdjęcia przy wysokich ISO.
    Jeśli to prawda, to nagle wszyscy pokochają video w lustrzankach.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Jeśli to prawda, to nagle wszyscy pokochają video w lustrzankach.
    Myślę ze nie, producenci obniża ceny kamer z paznokciowymi matrycami oraz pojawi się więcej normalnych kamer z dużymi matrycami.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cezar Zobacz posta
    Witam!

W specyfikacji GH1 jest te same 3 ramki/s. Jedyna zmiana o jakiej wiem - jak pisałem wyżej, dziennikarze dotarli do informacji, że ze względu na video zaimplementowano przetworniki wysokiej jakości, co ma się przełożyć na lepsze zdjęcia przy wysokich ISO.

Pozdrawiam
    Tylko 3 klatki?
    No to trochę kicha. Liczyłem, że przez wideo wyciągną więcej.

Te 24 klatki na sekundę to byłoby naprawdę COŚ NOWEGO od Panasa do foto. Może nie casiowe 60 na sekundę, ale i tak byłoby ponad 2 razy lepiej od D3. I do tego HDR w locie złożony z tych 24 klatek.... marzenie. Na filmach mi tak nie zależy, ale za taką szybkostrzelność można by dopłacić do G1.

A gdzie obiecany 20mm f/1.7 ??????????????
    Aby uzupełnić FF potrzeba więcej obiektywów do micro4/3, bo te z 4/3 to nie rozwiązanie.

Olek dał ciała na PMA. Znów wydmucha. Powtarza się historia z E3.
    Gdy już urodzą micro4/3 to na rynku będzie już miniSamsung, miniSony, miniSigma DP-3 i miniNikon może (bo Canon od wynalezienia 5D zastygł już i nie jest w stanie nic innowacyjnego zrobić).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    Olek dał ciała na PMA. Znów wydmucha. Powtarza się historia z E3.
    A moim zdaniem olek zaprezentował się bardzo dobrze. Pokazał jedyną nową lustrzankę i do tego bardzo fajną (E-620). Natomiast mam niedosyt co do obiektywów, życzył bym sobie ujrzeć od olka jeszcze coś w rodzaju Sigm 24mm f1.8 i 50mm f1.4, tylko o gabarytach i wadze stosownych do 4/3.

PS. Wynika, że Zuiko 9-18mm jest lżejszy niż Panasonic 7-14mm. Fakt, że zakres ogniskowych i światło Panasonic ma lepsze, ale cenę też ma dużo większą.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    A moim zdaniem olek zaprezentował się bardzo dobrze. Pokazał jedyną nową lustrzankę...

Olek dał ciała na PMA. Znów wydmucha.
    Podzielam ten pogląd. Nie przygotowanie na PMA działającego body i kilku obiektywów m4/3, to porażka Olympusa. Wielka szkoda.

Zobaczymy, co z cenami Panasonica. Liczę, że mile mnie zaskoczą niskim poziomem Zastanawiam się również jaki wpływ na jakość obiektywów Panasonica może mieć fakt, że nie są obrandowane nazwą Leica. Oby formuła optyczna i kontrola jakości była na odpowiednio wysokim poziomie.

PS. Czy wiadomo dokładnie kiedy GH1 i 7-14 będą w sprzedaży?
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 4.03.09 o 15:16